Haberler

Turkcell Gelibolu Maratonu'na Doğru

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Turkcell firmasının ana sponsorluğunda düzenlenen maraton, 4 Ekim Pazar günü Gelibolu Yarımadası'nda koşulacak.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İskele Meydanı'ndaki tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu yarışın, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla 53'üncü sportif aktivite olduğunu söyledi.

Dağ, bu gibi faaliyetlere sadece sportif yönden bakılmaması gerektiğini ifade ederek, "İlimizde bu yıl 52 ulusal ve uluslararası sportif aktivite gerçekleştirildi. Bunlara yaklaşık 35 bin sporcu katıldı. Biz de Çanakkale olarak 35 bin sporcuya, aileleriyle ev sahipliği yaptık. 53'üncüsü olacak bu maratona ciddi bir katılım var" dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kentin tanıtımı için çok önemli olan maratonun bundan sonraki yıllarda da sürdürüleceğini dile getirdi.

Organizasyon yetkilisi Ahmet Çelik ise Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında 100 yıl sürmesini temenni ettikleri bir organizasyona imza attıkları için mutlu olduklarını vurguladı.

Çelik, organizasyonu Avrupa'da tanıtmak için büyük çaba sarf ettiklerini, bir yılı aşkın süredir bu proje için çalıştıklarını ve Avrupa'da gitmedikleri fuar kalmadığını anlattı.

Birçok ülkeden atletin katılacağı maratonun, halk koşusu dahil 4 kategoride yapılacağını aktaran Çelik, "Maraton ve yarı maratona yerli, yabancı 2 bin 500 profesyonel atlet katılacak. 10 kilometrelik koşu ile 6 kilometrelik yürüyüşe ise halktan 5 bin üzerinde katılım bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Gelibolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title