Haberler

Turkcell - Gaziantep "Akıllı Şehir" Lansman Toplantısı

Turkcell'in, "Akıllı Şehir" uygulamaları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 8 ana başlık altında onlarca farklı teknolojik çözüm sunduğu bildirildi.

Gaziantep'in bütçesinde 1 yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayan 'Akıllı Şehir" uygulamaları sayesinde hem doğal kaynakların verimli kullanılması sağlanıyor hem de kent sakinlerinin yaşam kalitesi artırılıyor.

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "Akıllı Şehir Gaziantep" başlığı altında teknoloji destekli kentsel kalkınma hedefiyle gerçekleştirilen ortak projelerin ve gelecek planlarının anlatıldığı toplantıda, Turkcell teknolojisiyle Gaziantep'te yaşanan dönüşüm ve ilerleyen dönemde bu işbirliğiyle atılması planlanan adımlarla ilgili bilgi verdi.

Turkcell olarak teknoloji ve inovasyona dayalı kalkınma hedefiyle geliştirdikleri çözümlerin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yeni bir boyut kazandığını ifade eden Kocabaş, "İnsanımızı layık olduğu teknolojik standartlarla buluşturmayı hedefleyen vizyonumuzun 'Akıllı Şehir Gaziantep' uygulamaları bizlere büyük heyecan veriyor. Biz 'Akıllı Şehir'in bir hedef değil, hiçbir zaman bitmeyecek bir inovasyon yolculuğu olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kocabaş, dünyada birçok teknoloji şirketi ve şehirin, kendi gerçeklerine göre vizyonlarını oluşturduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Biz de vizyonumuzu belirlerken bu gerçeklerden yola çıkıyoruz. Örneğin Türkiye'de nüfusunun 3'te 2'sinden fazlası şehirlerde yaşıyor. Sosyo-ekonomik yapı ve kentleşme dünyadaki birçok bölgeye göre farklı. Bu yüzden, Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak, kendi ülkemizin ihtiyaç ve önceliklerine uygun bir Akıllı Şehir vizyonu geliştirdik. Her geliştirdiğimiz proje yolculuğunda insanı, çevreyi ve kalkınmayı hedefe koyuyoruz; çünkü inanıyoruz ki bu üç odak, şehirlerimizi daha yaşanılabilir, vatandaşımızı daha mutlu hale getirecek. Bunun örneğini Gaziantep'te görüyor ve bu güzel kentimizi uluslararası 'Şehir Protokolü' inisiyatifine dahil ederek dünyada örnek gösterilir konuma taşıyan Fatma Şahin'i ve onun nezdinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, kültür ve turizm alanındaki uygulamalardan mobil sağlık çözümlerine kadar pek çok alanda Gazianteplilere hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Turkcell teknolojisinin gücü daima Gaziantep'in arkasında olacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, "Akıllı insanların şehrine hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında kalkınmanın özünün, her alanda uzmanlaşmış insan gücü olduğunu bildirdi.

Teknolojinin her geçen gün geliştiği bir dünyada insanlar ve şirketler gibi kentlerin de büyük bir rekabet yaşadığına dikkati çeken Şahin, "Rekabeti yönetebilmemiz için bilgi, teknoloji ve finansı yönetmemiz gerek. Sürdürülebilir kalkınma bu alanların doğru yönetilmesiyle mümkün. Elimizdeki sermayeyi geleceğe doğru taşımamız gerek. Belediye olarak kurumsal kapasitemizi ve sorun çözme kapasitemizi, geçtiğimiz 1 yıllık dönemde artırdık" diye konuştu.

Şahin, bu başarı hikayesinin oluşumunda teknolojinin büyük payı olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

"Turkcell iş birliğiyle elektrik ve su tüketiminde ve hafriyat yönetiminde büyük tasarruf ve verimlilik sağladık. Zeugma Müzesi'nde ve yıllık 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçemizde Turkcell'le birlikte teknolojik altyapı kuruyoruz. Planladığımız yeni projeler de var. Gaziantep'i bir Akıllı Şehir haline getirme sürecinde yol arkadaşımız Turkcell'e bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Verimlilik ve tasarruf çok önemli. Onu yaparken de en kaliteli hizmeti en uygun fiyata nasıl alırız anlayışıyla bütün sistemi yeniden yapılandırdık. Hedefimiz teknolojiyi daha iyi kullanarak, verimlilik ve tasarrufu artırarak tüm giderleri yüzde 25 aşağıya çekmek. Bunu yaparken de teknoloji ve insan verimliğini çok iyi kullanmamız gerekiyor. Bizim hedefimiz tek tip bir akıllı şehir olmaktan çok, kimin neye ihtiyacı varsa o desteği vereceğimiz bir akıllı şehir olmak."

Şahin, şu anda Turkcel ile yürüttüğümüz 8 ana başlıkta yürütülen akıllı şehir uygulamaları bulunduğunu, bu uygulamalar sayesinde 1 yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Selen Kocabaş Fatma Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title