Haberler

Turkcell'den Tarihe Ve Eğitime Destek

Güncelleme:

Projelerini " Türkiye'nin geleceğine değer katması", "fırsat eşitliği yaratması", "engelleri kaldırması" ve "sürdürülebilir" olması kriterlerine göre belirleyen Turkcell, eğitime ve tarihe destek vermeye devam ediyor. Turkcell, İstanbul Valiliği ile imzaladığı protokol kapsamında 200 yıllık Selimiye Kışlası'nın yenilenmesine ve Sancaktepe'nin yeni okullara kavuşmasına destek veriyor. Protokolü İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça imzaladı.

Gelirlerinin yaklaşık yüzde 1'ini topluma katkı projeleri için ayıran Turkcell, eğitime ve tarihe destek vermeye devam ederken İstanbul Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde iki yeni projeyi daha hayata geçiriyor. Bunlardan ilki Türkiye'nin önemli mimari değeri yaklaşık 200 yıllık Selimiye Kışlası'nın restore edilmesini kapsıyor.

Turkcell ve İstanbul Valiliği'nin diğer projesi ise İstanbul Sancaktepe'de laboratuvarlar, konferans ve çok amaçlı salonların yer alacağı 40 derslikli lise ve 32 derslikli ortaokulun hayata geçirilmesi olacak. Bu iki projeyi kapsayan protokolün imza töreni için İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça bir araya geldi.

200 yıllık tarih yenileniyor

Türkiye'nin en önemli tarihi ve mimari değerlerinden biri olan Selimiye Kışlası için III. Selim döneminde (1793) Nizam-ı Cedid Ordusunun oluşturulması girişimiyle Üsküdar'daki bu bölgenin kullanımı gündeme geldi. Yapımı 1800'de başladı ve yeniçeri ayaklanması sırasında kışla yakıldı. Yeniden inşası II. Mahmud (1808-1839) döneminde de devam etti, II. Abdülmecid (1839-1861) döneminde ise önemli yenilemeler ve eklemeler yapıldı. Selimiye Kışlası, yapıldığı günden bu yana, İstanbul'a özellikle denizyoluyla gelenleri etkileyen ve kente özgün bir siluet ve görüntü katan anıtsal bir yapı. Selimiye Kışlası başta Selimiye Camii olmak üzere kitaplık, hamamlar, basımevi, değirmen, has fırın, ahırlar, talimgah, teçhizat ambarları, erzak depoları, dükkanlar ve ızgara planlı bir yol sistemine sahip külliye olarak tasarlanmış ve uygulanmıştır. Marmara Denizi'ne bakan güney cephesi 275, diğer cephesi ise 205 metre uzunluğunda olan kışla, büyük dikdörtgen bir avlu içerisinde yer alan üç katlı kagir kanatlardan oluşuyor. Yapının dört köşesinde ise 7'şer katlı kuleler yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sancaktepe Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title