Haberler

Turkcell'den Girişimci Kadınlara Destek

Turkcell'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, TİSVA işbirliğiyle kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak için hayata geçirdiği "Ekonomiye Kadın Gücü" projesi, 2 yılda Bursa'da 2 bin 779, Türkiye'de ise 70 bin kadına ulaştı Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Ünlü: "Biz.

Turkcell'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak için hayata geçirdiği "Ekonomiye Kadın Gücü" projesiyle, 2 yılda Bursa'da 2 bin 779, Türkiye'de ise 70 bin kadına ulaşıldığı bildirildi.

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, proje çerçevesinde Bursalı girişimci kadınlar ve gazetecilerle bir araya geldi.

Ünlü, gelişmiş ülkelerde kadınların iş gücüne katılım oranı yaklaşık yüzde 50 iken, Türkiye'de bu oranın yüzde 28 civarında olduğunu belirterek, Türk kadınlarının iş gücüne katılım oranının hayli düşük olduğunu vurguladı.

Bu noktadan yola çıkarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesi ve TİSVA işbirliğiyle "Ekonomiye Kadın Gücü" projesine başladıklarını anlatan Ünlü, "Projede kadınlarımıza mikro kredi verilmesiyle ilgili bir destek havuzu oluşturduk. Bu aslında Türkiye'de ilk defa yapılmış bir proje. Bu proje sayesinde dileyenler kadınlarımıza mikro kredi sağlanmasıyla ilgili olarak fon, destek verebilirler, bağışta bulunabilirler" diye konuştu.

Ünlü, girişimci kadınların daha çok el işleriyle uğraştıklarını, aralarında krediler sayesinde işlerini büyütüp mağazaya taşıyanların olduğunu belirterek, "Biz bugüne kadar yaklaşık 1 milyon TL kredi sağladık sistemdeki kadınlarımıza. Bu miktarla birlikte 70 bin kadınımız sistemden yararlanmış oldu" dedi.

Küçük işletmelerden büyük işletmelere dönenler var

Projeden yararlanmak için başvuru koşullarına da değinen Ünlü, şunları kaydetti:

"Herhangi bir ön şart yok. Bu projeye katılmak için TİSVA'nın illerde bulunan şubelerine başvuruda bulunulması gerekiyor. Burada yalnız, 5 kadın bir araya gelerek sisteme kaydoluyor. Bu 5 kadın arkadaşınız olabilir, çevrenizden biri olabilir, bir araya geliyorsunuz ve iş yapmak istiyorsanız, ayrı ayrı tabii işleriniz, vakfa başvuruda bulunuyorsunuz, vakıf sizi dinliyor, ne yapmak istediğini dinledikten sonra da size krediyi sağlıyor."

Ünlü, sistemdeki bazı kadın girişimcilerin küçük işletmelerden büyük işletmelere döndüklerine de değinerek, "Örneğin, Diyarbakır'dan bir kadınımız elbiseler üzerinde işlemeler yaparken, geçen sene kendi dükkanını açtı hatta yanında 3 kişi daha çalışıyor onunla birlikte ve daha önemlisi eşi de ona destek vermeye başladı. Şimdi bir aile işletmesi olarak işlerine devam ediyorlar" dedi.

Mikrokrediden faydalanarak iş sahibi olan ve işlerini büyüten Bursalı Hande Tav, Nefise Demir Yurdakul ve Ayşe Saadet Akgün de toplantıda girişimcilik yolundaki öykülerini anlattı.

- Bursa'da kullanılan kredi miktarı yıllık 3 milyon lira

Bu arada, toplantıda Bursa'da kadın girişimcilerin kendi ayakları üzerinde durmasına destek olmak amacıyla açılan şube sayısının 6'ya, Ekonomiye Kadın Gücü Projesi'nden faydalan aktif üye sayısının 2 bin 779'a, tüm şubelerde kullanılan mikrokredi miktarının yıllık ortalama 3 milyon lira olduğu açıklandı.

Turkcell'in mikrokredi desteğinin yanı sıra iletişim ve teknoloji gücünü dar gelirli girişimci kadınlarla buluşturmak için yola çıktığı projede, Türkiye'nin dört bir tarafında 70 bin kadına destek verildiği bildirildi. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title