Haberler

Turkcell'den Açıklama

Turkcell 3 milyar dolara kadar borçlanma alternatifleri ile yüzde 10'a kadar hisse geri alımını değerlendireceğini bildirdi.

Turkcell 3 milyar dolara kadar borçlanma alternatifleri ile yüzde 10'a kadar hisse geri alımını değerlendireceğini bildirdi.

Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin ve grup şirketlerinin refinansman ihtiyacı, altyapı yatırımları ve oluşabilecek yatırım fırsatlarının finansmanında kullanılmak üzere 3 milyar dolara kadar kredi ve borçlanma aracı ihracı dahil, borçlanma alternatiflerini değerlendirmek üzere yönetime yetki verilmesine karar verildiği duyuruldu.

-  Şirket merkezi Tepebaşı'ndan Maltepe'ye taşınacak

Turkcell'in KAP'ta yer alan diğer bir açıklamasında, dünyadaki ekonomik türbülansın ve Türkiye sermaye piyasalarına olası yansımalarının Turkcell'in hisse değeri üzerinde oluşturabileceği potansiyel bir kayıptan kaçınmak amacıyla, şirketin kendi hisselerinin yüzde 10'a kadar olan kısmını satın almasına yönelik değerlendirmelerin yapılmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada, geri alım yapılabilmesi için gerekli onayın alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve ilgili kurumlar nezdinde görüşme ve başvuruların yapılması hususunda tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'na 31 Aralık 2015'e kadar geçerli olmak üzere yetki verildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hisse geri alımına ilişkin nihai kararın ise bilahare yönetim kurulu tarafından alınacağı vurgulandı.

Turkcell'in, KAP'a yaptığı başka bir açıklamada ise İstanbul'daki şirket merkezinin Tepebaşı'ndan Maltepe'ye taşınması kararının alındığı ifade edildi.

- Turkcell hisseleri yüzde 3,6 yükseldi

Turkcell ayrıca KAP'a, "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29 Nisan 2015'te alınan, ancak şirketin meşru menfaatleri göz önünde bulundurularak açıklaması ertelenen kararı kapsamında şirketimiz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bugün yapılacak 'IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi'ne katılacaktır" açıklamasında bulundu.

Turkcell hisse senetleri güne pozitif başladıktan sonra şu dakikalarda yüzde 3,60 yükselişle 11,50 liradan işlem görüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tepebaşı Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title