Haberler

Turkcell'den 3g Yatırımıyla Türkiye-Ukrayna İşbirliğine Katkı

Turkcell, Ukrayna'daki iştiraki "life: )"a 3 milyar 355 milyon Ukrayna Grivnası değerinde 3G yatırımı yaptı.

Turkcell, Ukrayna'daki iştiraki "life: )"a 3 milyar 355 milyon Ukrayna Grivnası değerinde 3G yatırımı yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'daki iştiraki olan telekom operatörü "life: )" ile öne çıkan Turkcell'in bu ülkedeki yatırımları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin önemli başlıklarından biri oldu.

"life: )"ın, Ukrayna'daki 3G ihalesinde yatırıma en elverişli frekansları içeren 1 numaralı lotu kazanmasının ardından lisans için gerekli ödeme 19 Mart'ta yapıldı. Bu dönüm noktası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldiği görüşmede konuşuldu.

Görüşmede, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell iştiraki "life: )"ın 3 milyar 355 milyon Ukrayna Grivnası değerindeki 3G lisansı ödemesini temsil eden sembolik çeki, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Gennadiy Zubko'ya sundu. Törende Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Pakdemirli ve Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz de hazır bulundu.

Poroşenko'nun Facebook sayfasında, bu yatırımı sembolize eden çekin teslimine dair, Ukrayna Devletbaşkanlığı Basın Servisi tarafından çekilen bir fotoğraf paylaşıldı.

Ukrayna lideri, fotoğrafın altında yer alan mesajında, "Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'ya Türk yatırımlarını çekmemiz için verdiği desteği ve gösterdiği çabayı son derece büyük bir takdirle karşılıyoruz. Bu destek bugün Turkcell'in 3G lisansı için yaptığı 3 milyar Grivna'nın üzerindeki ödemeyi gösteren çekle de teyit edildi" diye yazdı.

Ukrayna'da iletişimin dönüm noktası olarak tanımlanan 3G ihalesi 23 Şubat'ta yapılmıştı. Turkcell'in yüzde 55 hissesine sahip olduğu "life: )", Lot 1'i almaya hak kazanmıştı.

3G'yi müşterileriyle buluşturmak için şimdiden harekete geçen "life: )", 6 ay içinde 3G hizmeti sunmayı hedefliyor. İhale koşullarına uygun olarak, 18 ay içinde Ukrayna'daki tüm bölgesel merkezler 3G kalitesinde kapsanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Türk iş dünyasının bayrağını Ukrayna'da gururla dalgalandırdığını belirterek, yapılan yatırıma ilişkin şunları kaydetti:

"Turkcell iştiraki 'life: )'ın Ukrayna 3G ihalesinde yatırıma en elverişli frekansları içeren 1 numaralı lotu kazanmış olması, bu ülkeye verdiğimiz önemin, duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Türkiye ile Ukrayna arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecek olan 3G yatırımımızın, ülkemizin bölgesel liderliği açısından da önemli bir gelişme olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, her iki ülkeye de hayırlı olmasını dilediğimiz bu yatırım için çıktığımız yolda desteğini bizden esirgemediği için teşekkürlerimizi sunarız."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title