Haberler

Türkçe'yi, Türkiye'yi Tanıyarak Öğreniyorlar

Güncelleme:

CİHAN DEMİRCİ - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen yaz okuluna katılan öğrenciler, hem Türkçe eğitimi alıyor hem de gezdikleri illerin kültürlerini öğreniyor.

YTB Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın Edirne'de ve Türkiye'nin 13 farklı ilinde uygulandığını söyledi.

Öğrencilerin gün içerisinde Trakya Üniversitesinde Türkçe eğitim aldığını, daha sonra Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camileri, İkinci Beyazıt Külliyesi, Hidiv Kasrı ve Osmanlı medeniyetinden miras kalan tarihi yapıları ziyaret ettiğini belirten Ot, öğrencilerin Türk tarihi hakkında da bilgilendiğini ifade etti.

Edirne'de 8 ülkeden 30 yabancı öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Ot, "Etkinlikler çerçevesinde öğrencilerimiz Selimiye Camisi'nde Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı sabahı bayram namazı ve iftar programlarını gözlemleme ve yaşama fırsatı buldu. Yabancı öğrenciler kadim medeniyetimizdeki paylaşma ve hoşgörü kültürünün günümüzde de yaşatıldığını görüyor" diye konuştu.

Ot, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Yemen, Yunanistan, Polonya ve dünyanın birçok ülkesinden seçilen 400 öğrencinin eğitimin sonunda 24 Ağustos'ta İstanbul'da buluşacağını dile getirdi.

"Bizimle yemeklerini paylaştılar"

Tatevik Sazgsyan ise Erivan Devlet Üniversitesinde Türkoloji Bölümünden mezun olduğunu ve Türkiye'deki aile sıcaklığını yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye'de eğitim aldığı süre boyunca hiçbir zorluk çekmediğini ifade eden Sazgsyan, "Edirne'nin Osmanlı'nın ilk başkenti olduğunu biliyoruz. Burada birçok tarihi bina ve camiler var. Hepsini gezdik ve beğendik. Hatta burada Ramazan Bayramımızı geçirdik ve Kadir Gecesi'ne katıldık. Çok güzeldi, çok beğendim. Biz de üniversitede İslam eğitim alıyoruz" diye konuştu.

Sazgsyan, şehirde gezme fırsatı bulduklarını ve Türk ailelerin yabancı öğrencilerle yemeklerini paylaştığını dile getirdi.

Pablo Tutillo ise da ABD'deki Connecticut College'de uluslararası eğitim aldığını söyledi. Ekvator'da yaşadığını anlatan Tutillo, "Türkiye'de eğitim aldığım için çok mutluyum. Türk yemeklerinden mantı, iskender ve künefeyi çok sevdim" dedi.

Katrina Kask ise Estonya'daki Tallinn Üniversitesinde Arap dili ve kültürü eğitim aldığını söyledi. Kask, Türk kültürünün çok büyük ve etkileyici olduğunu kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title