Haberler

Türkçe Olimpiyatları" İçin Avrupa'ya Başvuru

Türkçe Olimpiyatları'nda geçen yıl birinci olan Tuhana Güney'in avukatı Hasan Singil, finallerde kısa adı "Hakim Bey" olan şarkının bazı basın organlarında "Şikayetim var, cümle yasaklardan Hakim Bey" şeklinde değiştirilerek çıkar ve menfaat sağlandığı gerekçesiyle BM Çocuk Hakları İzleme Kurulu ve Avrupa Konseyi Çocuk Hakları Komitesine başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Türkçe Olimpiyatları'nda geçen yıl birinci olan Tuhana Güney'in avukatı Hasan Singil, finallerde kısa adı "Hakim Bey" olan şarkının bazı basın organlarında "Şikayetim var, cümle yasaklardan Hakim Bey" şeklinde değiştirilerek çıkar ve menfaat sağlandığı gerekçesiyle BM Çocuk Hakları İzleme Kurulu ve Avrupa Konseyi Çocuk Hakları Komitesine başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Singil, Eskişehir'deki hukuk bürosunda düzenlediği basın toplantısında, her yıl Türkçe Olimpiyatları'nın düzenlendiğini belirterek, Türkiye sevdalısı gurbetçilerin bugüne kadar "Türkçe" isminin kullanılmasından dolayı hiçbir şeyden habersiz, milliyetçilik duyguları ve hassasiyetle destek verdiğini söyledi.

Almanya finallerinde 2014 yılında üçüncü kez birinci olan 13 yaşındaki Tuhana Güney'in avukatlığını yaptığını belirten Singil, "Müvekkilim Tuhana Güney'e sesine daha iyi gider diyerek, 'Hakim Bey' şarkısı söyletilmiş ve ertesi gün paralel yapıya ait basın yayın organlarında Tuhana'nın fotoğrafı konularak şarkının kısa ismi 'Hakim Bey' olduğu halde 'Şikayetim var cümle yasaklardan Hakim Bey' şeklinde değiştirilerek kendi çıkar ve menfaatleri uğruna 13 yaşındaki çocuk istismar edilmiştir" dedi.

Singil, bu olaydan sonra Almanya'da doğup büyüyen Tuhana'nın psikolojisinin bozulduğunu belirtti.

Tuhana'nın babasının iş yerini kapatmak zorunda kaldığına değinen Singil, "Şarkının sözlerinin anlamını dahi idrak edemeyen ve katıldığı yarışmanın normal bir şarkı yarışması olduğunu düşünen küçük yaşta bir çocuk istismar edilmiş, arzu etmediği şekilde topluma lanse edilmiştir. Bu olaydan sonra Tuhana'nın çocukluk hayalleri yıkılmış" diye konuştu.

Singil, şunları kaydetti:

"Daha sonra Sayın Erdoğan'la görüşme fırsatı bulan Tuhana özür dilemiş ve Dombra şarkısını söylemek istediğini söylemiştir. Ancak birilerinin kendi çıkarları uğruna küçük çocukların duyguları ve hayalleri istismar edilerek onların üzerinden siyasi mesajlar verilmesine karşıyız. 21 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan olimpiyatların Almanya finallerinde aynı olayların yaşanmaması ve çocuk istismarının önlenmesi için uluslararası alanda yasal girişimlerde bulunduk. Hangi milletten olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun başka Tuhana'ların da istismar edilerek, hayatlarının karartılmaması için BM Çocuk Hakları İzleme Kuruluna, Avrupa Konseyi Çocuk Hakları Komitesi ve Almanya makamlarına gerekli başvuruları yaptık."

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Türkiye Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title