Haberler

Türkçe Öğrenmek İçin Geldiler "Ebruyu" Öğrendiler

Antalya'ya Türkçe öğrenmek için gelen 165 yabancı uyruklu öğrenci boş zamanlarında aldıkları eğitimle "ebru" sanatını öğrendi Özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kağıt üzerine aktarılması yoluyla yapılan sanatı öğrenen öğrenciler eserlerini 2 ay sonra sergileyecek.

ORHAN KUZU - Türkçe öğrenmek için Antalya'ya gelen 165 öğrenci, kökleri 9. ve 10. yüzyıla kadar uzanan ebru sanatını öğrendi.

Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (?TÖMER) Antalya şubesine Türkçe öğrenmek için gelen yabancı uyruklu öğrenciler, boş zamanlarında Antalya Uluslararası Sanat Platformu tarafından verilen ebru kurslarına katıldı.

Azimleri sayesinde merak sardıkları ebru sanatını hızla öğrenen öğrenciler, yaptıkları birbirinden renkli desenleri sergilemek için gün sayıyor.

TÖMER Antalya Şubesi İdari Koordinatörü Duygu Gülpınar Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şube olarak 29 ülkeden 165 öğrenciye Türkçe öğrettiklerini ve eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Dil öğretmenin yanı sıra Antalya'ya gelen öğrencilere kültür de aşıladıklarını ifade eden Altuğ, "Dil ve kültür hiçbir zaman birbirinden ayrılmaz. Öğrencilerimiz Türk kültürünün önemli sanatlarından biri olan ebruyu öğrenerek Türkçe'yi pekiştiriyor" dedi.

Antalya Uluslararası Sanat Platformu kurucusu ve resim öğretmeni Yusuf Özdemir de Antalya'da 9 yıldır toplum adına faydalı faaliyetler yaptıklarını anlattı.

Her yıl yeni bir proje geliştirdiklerinin belirten Özdemir, "Bu yıl ki projemiz ebru sanatını yabancı öğrencilere tanıtmak. Antalya Sanat Platformu olarak TÖMER'de dil eğitimi alan tüm öğrencilere ebru sanatını tanıtmak ve öğretmek amacıyla bir çalışma yaptık. Gördük ki ebru sanatına öğrencilerin ilgisi bir hayli fazla. Öğrencilerimiz ebruyu öğrendi. İlk eserlerini ortaya çıkarmak onları çok mutlu etti. 2 ay sonra sergi açacağız" diye konuştu.

İran'dan Antalya'ya Türkçe öğrenmek için gelen Hediye Bahrami de internette gördüğü ebru sanatını Antalya'da öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İki yıl önce Türkiye'ye gelen ve Antalya'da bir Türkle evlenen Polonyalı Agnieszka Dizmen ise Türkçe öğrenmek için geldiği kursta ebru sanatını da öğrenmenin kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.

Dizmen, "Ebru sanatını ilk televizyonda gördüm ve çok yapmak istedim. Şanslıyım çünkü artık ebru sanatını öğreniyorum" dedi.

Sekiz aydır Türkiye'de yaşayan Irak'lı Ahmet Hamit de web sayfalarında imrenerek baktığı ebru eserlerini açılan kurs sayesinde artık kendisinin de yapmaya başladığını ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Gülpınar Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title