Haberler

Türkçe Öğreniyorum" Şenliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Türkçe öğrenen öğrencilerin dil becerilerini sergilediği, "Türkçe Öğreniyorum" şenliğine 65 ülkeden, 200 öğrenci katıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Türkçe öğrenen öğrencilerin dil becerilerini sergilediği, "Türkçe Öğreniyorum" şenliğine 65 ülkeden, 200 öğrenci katıldı. ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen, Kongre Merkezi'ndeki etkinliğin açılış konuşmasında, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında Eskişehir'i tercih eden burslu 175 öğrenciyle, dil öğrenmek isteyen 25 öğrencinin 1,5 ay önce ESOGÜ TÖMER'de Türkçe öğrenmeye başladığını söyledi.TÖMER'in 2012 yılında kurulduğunu ve gurur kaynağı olduğunu dile getiren Gönen, "Bu öğrencilerimizle üniversitemiz hem doktora düzeyinde hem de yüksek lisans ve lisans düzeyinde uluslararası çalışmalarını zenginleştirecektir. Bugünkü etkinlikte, onların hem Türkçe'lerini dinleyecek hem de kendi kültürlerini ve Türk kültürünün harmanlanmış halini izleyeceğiz" diye konuştu. Daha sonra Yemen, Afganistan, Bangladeş, Fil Dişi Sahili, Zimbabve, Somali, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Filistin ve Kosava'dan öğrenciler Tükçe olarak, şiir, fıkra, anı ve şarkılardan oluşan çeşitli gösteriler sundu.Öte yandan dönem sonunda Türkçe'yi daha iyi öğrenen öğrencilerin düzenlenecek kapanış etkinliğinde yeniden gösteriler sunacağı bildirildi. -Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi-"Türkçe Öğreniyorum" şenliği

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hasan Gönen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title