Haberler

Türkçe Öğrenen Bosnalı Öğrenciler Spor Turnuvasında Buluştu

Bosna Hersek'teki devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrenciler, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 2'ncisi düzenelen spor turnuvasında bir araya geldi.

Bosna Hersek'teki devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrenciler, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 2'ncisi düzenelen spor turnuvasında bir araya geldi.

Başkent Saraybosna'daki Skenderija Spor Salonu'nda düzenlenen turnuva finallerine, daha önce kantonlarda yapılan elemelerde başarılı olan sekiz futbol ve sekiz voleybol takımı katıldı.

Turnuvada futbolda Mostar şehrinden Mustafa Ejubovic İlköğretim Okulu, voleybolda ise Kakanj şehrinde Hamdija Kresevljakovic İlköğretim Okulu şampiyon oldu.

Mostar, Konjic, Travnik, Bugojno ve Busovaca şehirlerinden çok sayıda öğrenci ve aileler de takımlarını desteklemek üzere salonda hazır bulundu.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum olarak Bosna Hersek'teki okullarda Türkçe öğrenimi organize ettiklerini anımsatarak, "Sadece Türkçe öğretmekle kalmayıp çocukları sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de desteklemeye çalışıyoruz. Bu etkinliklerle çocukaların zihin dünyasında güzel bir anı bırakmak istiyoruz." dedi.

Yaman, finallerde mücadele veren takımların, 4 bin öğrenci arasından seçilip buraya gelen çocuklardan oluştuğuna dikkati çekerek, Yunus Emre Enstitüsü olarak Bosna Hersek'te Türkçe öğrenen çocuklar arasında geçen yıl başlattıkları bu etkinliği bu yıl da sürdürdüklerini söyledi.

Mostar'daki Mustafa Ejubovic İlköğretim Okulu'nun voleybol takımındaki öğrencilerden Dzejla Mravic de geçen yılki turnuvada ikinci olduklarını belirterek, "Ödül olarak Türkiye'ye tatile gittik. Geçen yıl aldığım ödülden çok memnunum. Türkiye'de çok güzel günler geçirdik." dedi.

Busovacalı öğrencilerden Muhammed Ahmed ise altıncı sınıftan beri Türkçe öğrendiğini ifade ederek, bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinliği çok beğendiğini söyledi.

Turnuvada ilk üçe giren takımların oyuncular Türkiye tatili ile ödüllendirilirken, Bosna Hersek Federasyonu ve kantonlarda dereceye giren takımlara da çeşitli hediye paketleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title