Haberler

Türkçe'nin 'Altın Sesi' Kartal'da Anıldı

Usta spiker ve radyo-televizyon alanındaki ilk devlet sanatçısı unvanını alan Nedret Selçuker, Kartal’da düzenlenen törende anıldı.

Usta spiker ve radyo-televizyon alanındaki ilk devlet sanatçısı unvanını alan Nedret Selçuker, Kartal'da düzenlenen törende anıldı.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törende usta spiker Nedret Selçuker ölümünün 6'ncı yılında, şiirler ve şarkılarla anıldı. Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde düzenlenen programa, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fetih Gürer, Nedret Selçuker'in eşi Selma Selçuker'in yanı sıra, sevenleri ve yakın arkadaşları katıldı. Duru Türkçesi ve usta sunumuyla bilinen Selçuker'in anıldığı törende konuşan eşi Selma Selçuker, merhum sanatçının esprili ve ince kişiliğinden bahsederek, Kartal Belediyesi'ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Selçuker'in eski arkadaşı Erdoğan Külahçıoğlu ise, "Çok güzel bir gün, yaşanacak insanları yaşanılması gerektiği zaman tanıyamıyoruz. Kaybettiğimiz zaman ise ah vahlar ile veya benim gibi gözyaşı döker üzülüyoruz ve değerlerini bilmiyoruz" dedi.

RADYO TELEVİZYON ALANINDA İLK DEVLET SANATÇISI

Yunus Emre şiirleri de seslendiren Nedret Selçuker ekranların ve mikrofonların 'altın sesi' unvanıyla anılıyordu. Selçuker, Türk sanatına yaptığı değerli hizmet ve sanatçı kişiliği dolayısıyla dönemin Kültür Bakanı'nın teklifi ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayıyla, radyo ve televizyon alanında 'Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı' unvanını alan ilk isim olmuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Selma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title