Haberler

Türkçe Konuşan Girişimcilerle 100'ün Üzerinde İş Görüşmesi

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’na ev sahipliği yapan Kocaeli Ticaret Odası’nda 22 ülkeden katılan 44 işadamıyla 100’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi .

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na ev sahipliği yapan Kocaeli Ticaret Odası'nda 22 ülkeden katılan 44 işadamıyla 100'ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi .

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile Türkiye'nin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliğinde düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın 19.'su Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ'ın, yönetim kurulu üyeleri; Murat Altun, Yusuf Ziya Uludüz, Fuat Berna ve meclis üyeleri ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, K. Kıbrıs T. Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan- Sancak, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Yunanistan ülkelerinden toplam 44 işadamı katıldı.

Programın açılışında yaptığı konuşmasında, programa katılan ülkelerle 2015 yılında gerçekleştirilen toplam ticaret hacminin yaklaşık 50 milyar dolar olduğunu ifade eden Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, "Ülkemizin en önemli kaynağı girişimci ruhudur. Bu ruh bizleri 2023'e 2050'ye ve 2071'e ulaştıracaktır. Siyasi mekanizmanın reformları ile hukuk sistemimizin iyileştirilmesi ile kaynak sorunu yaşayan iyi projelerin desteklenmesi ile bu ruh harmanlanarak güzel işler ortaya çıkaracaktır. Doğru zamanda doğru pazarda bulunmak bizim için çok önemli. Çünkü zaman kaybetme lüksümüz yok" dedi.

Daha çok çalışıp daha güzel işlere imza atmaları gerektiğini söyleyen Başkan Özdağ, "Şuan 22 ülkeden 44 işadamı aramızda. 2015 yılında bu ülkelerle gerçekleştirdiğimiz toplam ticaret hacmi yaklaşık 50 Milyar Dolar. İhracat tutarı 28.8 milyar dolar ithalat tutarı ise 20.6 milyar dolar'dır. 2016 yılının ilk 4 ayında ise 6.3 milyar dolar ihracat ve 4.1 milyar dolar ithalat gerçekleştirilmiştir. İlimizden yapılan dış ticaret verilerine baktığımızda; 2015 yılında 1 milyar dolar ihracat ve 1.3 milyar dolar ithalat gerçekleştirilmiştir. 2016 yılının ilk 4 ayında ise 213 milyon ihracat ve 268 milyon ithalat gerçekleştirilmiştir. Umudumuz bu programla birlikte rakamların artması ve ticaretin geliştirilmesi" diye konuştu.

Konuşmaların ve Türkçe konuşan girişimcilerin yöresel hediye takdiminin ardından ikili iş görüşmelerine geçildi. Programda birçok sektörde 100'ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Özdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title