Haberler

Türkan Şoray, 34 Yıl Önce Film Çektiği Köyde Nostalji Yaşadı

Türk Sineması'nın sultanı Türkan Şoray, film festivali için geldiği Batman'da, 34 yıl önce rol aldığı 'Hazal' filminin çekildiği, Gönüllü Köyü'ne giderek burada nostalji yaşadı.

Türk Sineması'nın sultanı Türkan Şoray, film festivali için geldiği Batman'da, 34 yıl önce rol aldığı 'Hazal' filminin çekildiği, Gönüllü Köyü'ne giderek burada nostalji yaşadı. 34 yıl sonra aynı topraklara gelmekten dolayı duygulandığını belirten Şoray, Köy aynı, ruhu değişmemiş dedi. Batman 2'nci Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere Batman'a gelen Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray, 34 yıl önce rol aldığı Hazal filminin çekimlerinin yapıldığı Gercüş İlçesin'e bağlı Gönüllü Köyü'ne giderek nostalji yaşadı. Batman Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy, Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı ile birlikte Gönüllü Köyü'ne giden Şoray'ı, köylüler bağrına bastı. Batman Belediyesi'nde çalışan Ümit Eriman, Şoray'a 34 yıl önce Gönüllü köyünde 'Hazal' filminin çekimleri sırasında bir evde yemek yerken çekilmiş fotoğrafı ile kendi el yazısının yer aldığı notu sanatçıya gösterdi. Eski fotoğrafı karşısında heyecanlanan Şoray, köyde duygulandığını belirterek, filmin çekildiği köyde güzel günler geçirdiğini anlattı.

Batman'ın tarihi İlçesi Hasankeyf'te de hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çeken Şoray, 34 yıl aradan sonra geldiği köyde oldukça heyecanlandığını söyledi. 1980 Yılında Talat Bulut ile rol aldığı 'Hazal' filminin çekildiği Gönüllü Köyü'nde kaldığı evin önünde objektiflere poz veren Şoray, şunları anlattı

Köy aynı. Ruhu değişmemiş. 34 yıl aradan sonra geldiğim aynı topraklar beni oldukça duygulandırdı. O dönemler köyde bir ay süreyle kaldım. Köylüler ismimi bilmediklerinden bana 'Şoraye, Şoraye' diyorlardı.

Hazal filminin çekimi sırasında yaşadıkları sorunlara da dikkat çeken ünlü sanatçı Türkan Şoray, Hazal, zor şartlarda çekildi. Günlerce su sıkıntısı çektik. Ne su, ne de elektrik vardı. Film için gönlümüzü ortaya koyduk. Hazal, büyük emeklerle çekildi. O günleri, yaşadığım o dakikaları hatırladım. Çok duygulandım, çok etkilendim. Geçmişte büyük emek verilerek çekilirdi. Zor şartlarda film çekimi yapılırdı. Şimdi olsa buralarda 30-40 çekim aracı olurdu. Ama olsun, o yıllarda çalışmak da güzeldi diye konuştu. Gönüllü Köyü'ndeki kadınlarla hatıra fotoğrafı çeken Türkan Şoray, tekrar gelme sözü vererek köyden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkan Şoray Gercüş Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title