Haberler

Türkan Sedefoğlu Öğrenciler Tarafından Gökkuşağı Renkleriyle Anıldı

Güncelleme:

Hayallerini takip ederek profesyonel radyo reklamcılığını Türkiye'ye getiren Sedefoğlu anısına, öğrenciler atıklardan hayallerindeki giysileri tasarlayarak mini bir defileye imza attı.

Sedefoğlu'nun doğum günü anısına Türk Eğitim Vakfı Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu'nda anma programı düzenlendi. Hayallerini takip ederek Türkiye'ye radyo reklamcılığını getiren Sedefoğlu'nun izinden giden öğrenciler, atık malzemeler kullanarak hazırladıkları giysileri düzenledikleri defilede sergiledi. Ayrıca öğrenciler gökkuşağı temalı çizdikleri resimleri ve yazdıkları şiirleri katılımcılarla paylaştı. Anma programına TEV Genel Müdürü Yıldız Günay'ın yanı sıra Sedefoğlu'nun yasal varisleri Sevgi Tanyolu ve Nevzat Bayraktar katıldı.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay törende yaptığı konuşmada " Albert Einstein'ın söylediği gibi matematik bizi sadece A'dan B'ye götürür, hayal gücü ise her yere… Değerli bağışçılarımızdan Türkan Sedefoğlu, kaynaklarını kısıtlı, yaratıcılığını sınırsız tutarak bunu kanıtlamış, hayallerinin peşinden giderek radyo reklamcılığının öncü kadın ismi olmuştur. Bugün öğrencilerimizin ortaya çıkardığı küçük yaratıcılıkların büyük hayallere dönüştüğünü görüyoruz. Eğitim temeliyle katman katman yükselen yaratıcı çalışmalar çok etkileyici. Renklerin armonisi ve hayal gücümüzün en büyük sembolü gökkuşağı umut demektir, çocuklarımızın '' gökkuşağı'' temasında ortaya çıkarttığı ürünler bunun en güzel örneği olmuş.''

Türkan Sedefoğlu'nun varislerinden Sevgi Tanyolu da, öğrencilerin yaptığı çalışmalardan çok duygulandığını ifade ederek, "Türkan Ablamı kaybedeli 25 yıl oldu. Kendisinin 'okulumuz deniz gören bir yerde olsun' vasiyetinden yola çıkarak burada okulun temellerini attık, bugün okulumuzda emek veren öğretmenlerimizi, öğrencilerimizin coşkusunu görünce bir kez daha gurur duydum, iyi ki dedim. Bazı siyasetçiler ve başka alanlardaki isimler bile 25 yıl gibi uzun süredir anılmayabiliyor ama Türkan Sedefoğlu ismi sayenizde yaşıyor ve sonsuza dek yaşayacak.''

Anma töreni kapsamında şiir, resim ve giysi kategorilerinde çocukların yaptıkları eserler değerlendirilerek her kategoride dereceye giren her sınıftan üç öğrenciye tablet, dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi gibi çeşitli ödüller takdim edildi.

Türkan Sedefoğlu, 23 Ocak 1991'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Sedefoğlu, vasiyetiyle menkul ve gayrimenkullerini TEV'e bağışladı. Türkan Sedefoğlu'nun fonundan bugüne kadar 13.309 burs desteği verilirken; Üsküdar Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu ve üstün yetenekli çocukların eğitim gördüğü TEVİTÖL'de kız öğrenci yatakhanesi yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Albert Einstein Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title