Haberler

Türk -Yunan İşadamları Oy Birliğiyle Musa Turan Dedi

Güncelleme:

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu'ndaki Türk ve Yunanlı işadamları, Musa Turan'ı oybirliği ile Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye temsilcisi olarak seçti.


Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası tarafından düzenlenen Selanik İş Forumu, Türk ve Yunanlı işadamlarının örnek işbirliğine sahne oldu. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesini kuran kurucu başkan Musa Turan, Türk ve Yunan'lı işadamlarının oybirliği ile hem oda yönetim kuruluna hem de Türkiye temsilciliğine seçildi.
Türk ve Yunan'lı işadamlarının bu kararından büyük onur duyduğunu belirten Musa Turan ; "Ege'nin iki yakasındaki insanları tarih boyunca karşı karşıya gördük. Oysa bizleri birleştiren ortak menfaatlerimiz, bizi karşı karşıya getiren şeylerden daha değerli. Bizler son yıllarda bu felsefeyi yaşama geçiriyoruz." dedi.

Özellikle Ege bölgesindeki iş insanlarının Yunanistan ile Yunanistan'daki iş insanlarının da Türkiye ile giderek daha yoğun iş yaptığını belirten Turan; böylelikle iki ülke arasındaki iş hacminin de istikrarlı bir yükseliş gösterdiğini söyledi. 2012 yılından bu yana TÜGİAD 14. Ve 15. Dönem Başkanlığını yürüten ve halen YİK Başkanı olan Ali Yücelen'in kendilerini özellikle desteklediğini belirten Turan;"Sayın Ali Yücelen'e teşekkürü bir borç biliyorum. Onun destekleriyle attığımız adımların sonuçlarını şimdilerde topluyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu işbirliği ticaret hacmini daha da yukarıya taşıyacak." dedi. Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis de Musa Turan'ın yıllardır Türkiye ile Yunanistan arasındaki iş ilişkilerini geliştirmek için örnek bir çaba gösterdiğini belirterek; "Keşke her iki ülkede de Musa Turan gibi vizyon adamları daha çok olsa… Biz bu iş yapma felsefesini geliştirdikçe iki ülkenin dayanışması bizleri daha güçlü kılacak. Biz Yunanistan olarak son dönemde yaşadıklarımızdan büyük dersler çıkardık. Biz aynı denizin çocuklarıyız; aynı mutfakta büyüdük. Bu kardeşlik bizi daha güçlü kılacak." dedi.

Görevi teslim alan Turan bundan sonraki süreçte amaçlarının her iki ülkenin karşılıklı daha yüksek iş ve yatırım hacmi yaratması olduğunu söyledi. Turan'a göre Türkiye'nin Yunanistan için doğunun; Yunanistan'ın da Türkiye için batının anahtarı olması gelecek açısından çok önemli.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yunanistan Musa Turan Türkiye Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title