Haberler

Türk Yıldızları Akrobesi Timi, Aksaray'da Gösteri Uçuşu Yapacak

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları Akrobasi Timi, Hıdırellez Bahar ve Kültür Bayramı kutlamaları kapsamında Aksaray'da gösteri uçuşu yapacak.

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları Akrobasi Timi, Hıdırellez Bahar ve Kültür Bayramı kutlamaları kapsamında Aksaray'da gösteri uçuşu yapacak.

Gösteri uçuşu ile ilgili koordinasyon ve teknik toplantısı, Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında valilik toplantı salonunda düzenlendi.

Vali Şeref Ataklı, yaptığı açıklamada, Türk Yıldızları gösteri timinin Türk Ordusunun ve Hava Kuvvetlerinin göz bebeği olduğunu söyledi.

Bir çok ilde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Türk Yıldızları gösterilerinin Aksaray'da da yapılması için Türk Hava Komutanlığından talepte bulunduklarını ifade eden Ataklı, "Talebin olumlu karşılanması üzerine Hıdırellez Bahar Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Yıldızları Gösteri Timinin gösteri uçuşu, 8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. " dedi.

Hıdırellez kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek gösteriye vatandaşları davet eden Ataklı, gösteri ekibinin yapacağı incelemenin ardından gösteri yerinin kesin olarak belirleneceğini kaydetti.

Türk Yıldızları Akrobasi Gösteri Timi Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin, 2016 yılında 200'ü aşkın gösteri talebi ve teklifi aldıklarını ifade ederek, uçuş için aranılan kriterler içinde olan Aksaray'da 8 Mayıs Pazar günü gösteri uçuşu gerçekleştireceklerini belirtti.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları, Haluk Sezen, Gürkan Karaman, ilgili kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile Türk Yıldızları Gösteri ekibinden Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin, Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, Üsteğmen Selim Şensoy, Astsubay Kıdemli Başçavuş Celal Erdemir katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Şeref Ataklı Hıdırellez Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title