Haberler

Türk ve Yunan İş Dünyası İzmir'de Buluşacak…

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, yeni işbirliği imkânlarının ortaya çıkarılması ve iki ülke özel sektörleri arasında yeni iş bağlantıları tesis edilmesi amacıyla, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’in organizasyonunda, 12 Kasım 2014 Çarşamba günü İzmir Balçova Kaya Termal Otel’de geniş katılımlı bir Türkiye-Yunanistan İş Forumu gerçekleştirilecek.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, yeni işbirliği imkanlarının ortaya çıkarılması ve iki ülke özel sektörleri arasında yeni iş bağlantıları tesis edilmesi amacıyla, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in organizasyonunda, 12 Kasım 2014 Çarşamba günü İzmir Balçova Kaya Termal Otel'de geniş katılımlı bir Türkiye-Yunanistan İş Forumu gerçekleştirilecek.

İş Forumuna, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri başta olmak üzere, ülkemizdeki İhracatçı Birliklerinin tamamı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de destek veriyor. İş Forumuna, Türkiye ve Yunanistan iş dünyasının önde gelen firmalarından yaklaşık 400 üst düzey temsilci katılacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Kalkınma ve Rekabetçilik Bakanı Sayın Kostas Skrekas, Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Adnan Yıldırım, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Yunanistan Ticaret Odası Başkanı Konstantinos Mihalos ve Enterprise Greece Başkanı Syngros M. Aristomenis iş forumunda katılımcılara hitap edecekler.

İş Forumunda turizm, otelcilik, inşaat, inşaat malzemeleri, enerji, yenilenebilir enerji, alternatif enerji kaynakları, emlak, denizcilik sanayi, ulaştırma, lojistik, gıda ve meşrubat, tarım ürünleri, makine sanayi, makine ekipmanları, bilgi ve iletişim teknolojileri, elektronik sanayi, kimyasallar, tekstil ve hazır giyim, deri ürünleri, sağlık ekipmanı, ilaç, kozmetik, hediyelik eşya, araba aksesuarları, müşavirlik, hukuk büroları, mali hizmetler, bebek ürünleri, mobilya ve basım sektörlerinde iş yapan Yunan firmaları yer alacak.

12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 11.00'da başlayacak olan Türkiye-Yunanistan İş Forumu kapsamında, diğer ülkede iş ve yatırımı olan birer firma da başarı öykülerini anlatacaklar. Öğle saatinde gerçekleştirilecek ve İş Forumuna katılan tüm firma temsilcilerinin katılacağı çalışma yemeğinin ardından ikili iş görüşmeler yapılacak. Bu kapsamda, 550'yi aşkın ikili iş görüşmesinin gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler son dönemde önemli bir ivme kazandı. 2002 yılında Yunanistan ile yaklaşık 902 milyon dolar olan ikili ticaret, 2013 yılında yaklaşık 6 kat artarak 5,6 milyar dolar seviyesine yükseldi. 2013 yılında Türkiye'nin Yunanistan'a ihracatı 1,4 milyar dolar, Yunanistan'dan ithalatı ise 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Öte yandan, 2014 yılının ilk dokuz ayı itibariyle, Yunanistan ile olan ticaret hacmimiz yaklaşık 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yunanistan ile ikili ekonomik ilişkileride karşılıklı yatırımların artırılması da önemli bir hususu teşkil ediyor. Halen, Türkiye'de 591 Yunanistan sermayeli firma faaliyette bulunuyor. Yunanistan'ın Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırım stoku bugün itibariyle 6,7 milyar doların üzerine çıkmış bulunuyor.

Öte yandan, söz konusu İş Forumu, DEİK'in son dönemde geçirdiği yapısal düzenlemenin ardından ülkemizde gerçekleştireceği bu boyuttaki ilk uluslararası organizasyon olması açısından da ayrı bir özellik taşıyor.

Diğer taraftan, nitelik ve kapsamı açısından bu denli önemli bir organizasyonun yerinin tespiti aşamasında sunduğu imkanlarla İzmir tek adres oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yunanistan Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title