Haberler

Türk ve Rum Partilerinden Liderlere Ortak Komiteli Destek

Kıbrıs’ta Türk ve Rum partilerinin müzakere sürecinin takip edilmesi ve liderlere destek olunması için ortak komite kurulmasına karar verildiği bildirildi.

Kıbrıs'ta Türk ve Rum partilerinin müzakere sürecinin takip edilmesi ve liderlere destek olunması için ortak komite kurulmasına karar verildiği bildirildi.

KKTC'deki iktidar parti Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Güney Kıbrıs'taki Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) heyetleri bugün Lefkoşa'da CTP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası basına ortak açıklama yapıldı. Görüşmeye, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat başkanlığındaki heyet ile AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu başkanlığındaki heyet katıldı. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada Kıbrıs'ta yıllardır Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların barış ve dayanışma içerisinde yaşaması için mücadele verdiklerini belirten CTP ile AKEL, "müzakere sürecinin takip edilmesi ve liderlere destek olunması için ortak komite kurulmasına" karar verdi.

Yakın bir sürede kurulacak ortak komite; müzakereleri yakinen takip edecek ve bir yandan sorunların çözümü konusunda öneriler geliştirerek, liderlere yardımcı olmaya çalışacak, diğer yandan da kamuoyunu doğru yönde bilgilendirme görevini üstlenecek.

CTP ile AKEL, kayıp şahısların bulunması için her iki topluma da çağrıda bulunarak, kayıplarla ilgili bilgi sahibi olanların, kayıp şahısların bulunabilmesi için bildiklerini Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşmasını istedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title