Haberler

Türk Ve Japon Çocukları Arasında Sevgi Köprüsü: GEA Arama Kurtarma Ekibimiz Japonyada

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Katkılarıyla Başlattığımız Ve 4 Ay Süre İle Yoğun Bir Şekilde Çalışmalarını Sürdürdüğümüz Sevgi Köprüsü Kampanyası Japonya Ziyareti İle Tamamlanıyor.

GEA Arama Kurtarma Ekibi olarak,11 Mart'ta Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunami afetinden sonra ; Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığının katkılarıyla başlattığımız ve 4 ay süre ile yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğümüz Sevgi Köprüsü Kampanyası Japonya ziyareti ile tamamlanıyor.

Türk çocuklarının Japonya'daki çocuklar için yazdığı sevgi ve dostluk duygularını içeren 21.500 kartpostal mesajı, tek tek özenle gönüllü tercümanlar tarafından Japoncaya çevrildi. Türk çocuklarının yaptığı 2.300 adet resim ve gönüllülerin hazırladığı 2.500 adet el yapımı oyuncak Japonya'daki çocuklarla buluşmak üzere hazırlandı.

23 Ağustos itibariyle Japonya'da olacak ekibimiz aracılığıyla, Sevgi Köprüsü projesi dahilinde Türk çocuklarından gelen resimler, kartpostallar ve oyuncaklar İwate bölgesindeki okullarda bulunan Japon çocuklarına ulaştırılacak.

Aynı zamanda yapılan resimler 28 Ağustos tarihinde Japonya da Shibuya Belediyesi sergi salonunda açılacak bir sergi ile Türk ve Japon çocukları arasındaki sevgi köprüsünü oluşturacak.

Ekibimiz aynı zamanda çeşitli müzikler, gösteriler ve oyunlar eşliğinde afetten etkilenmiş olan çocuklarla birlikte olmayı, onlara Türk yaşıtlarının gönderdiği umut mesajlarını ileterek çocuklara yönelik rehabilitasyon desteği sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title