Haberler

Türk ve Alman Öğrencilerin 19 Yıllık Kardeşliği

Bodrum'daki bir lisenin 19 yıl önce Almanya'daki bir okulla başlattığı kardeşlik projesi büyüyerek devam ediyor Almanya'dan gelen öğrenci ve öğretmenler kardeş okul projesi kapsamında ilçede tatil yapıp etkinliklere katılıyor.

Bodrum Kız Meslek ve Teknik Lisesi'nin 19'uncu yılına giren kardeş okul projesi kapsamında, Alezander Von Humboldt okulundan 17 öğrenci ve iki öğretmen Bodrum ilçesine geldi.

Geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen Alman öğrenciler, mavi turla Bodrum'un tarihi mekanlarını gezdi ve Alman öğrenciler sabah saatlerinde Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencileriyle birlikte taş boyama dersine katıldı. Taşları boyayarak şekil veren öğrenciler, üzerilerine Türk bayrağı ve Atatürk yazılı motifler çizdi.

19. yılında olan projenin daha da olgunlaşacağını ifade eden Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Sağlam, bunu giderek daha da büyük bir proje haline getireceklerini söyledi.

Almanya'dan gelen kardeş okul Alezander Von Humboldt Okul Müdürü Renate Pilgenröther de daha önceki yıllarda sıradan etkinliklerle geçen ziyaretlerin son yıllarda değişik aktivitelerle zenginlik kazandığını dile getirdi.

Pilgenröther, "Türk öğrenciler Almanya'ya geldiğinde kayak yapıyor, bizde burada yüzüp yelkenliyle geziyoruz. Öğrencilerle birlikte taş boyama etkinliklerine katıldık. Bodrum'da olmak ve burada yaşamak keyif verici" dedi.

Alman öğrenci Juliane Hoidn ise Bodrum'a ilk kez geldiğini belirterek, Türk öğrencilerle bir araya gelmekten mutlu olduklarını ve Bodrum'da çok iyi ağırlandıklarını kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Almanya Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title