Haberler

Türk ve Alman Öğrenciler Barınağı Gezdi

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi Türk ve Alman veterinerlik fakültesi öğrencilerini ağırladı.

Barınaktaki ameliyathane, poliklinik ve klinikleri gezen öğrencilere yetkililer tarafından uygulamalı olarak veterinerlik eğitimi verildi.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası Veteriner Öğrencileri Topluluğu (İVSA) tarafından hazırlanan 'Uluslararası Staj Günleri' projesi kapsamında Uludağ Üniversitesi ve Almanya Giessen Justus-Liebig Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni ziyaret etti. 11 tanesi Alman, 10 tanesi ise Türk olmak üzere barınağa gelen toplam 25 veterinerlik bölümü öğrencisi yetkililerinden 'Uygulamalı Veteriner Hekimlik ve Tedavi Yöntemleri' konusunda bilgi aldı. Barınakta yer alan toplantı salonunda öğrencilere kısa bir sunum yapan Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu A. İlman, geleceğin veteriner adaylarına Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde hayvanlar için verilen hizmetleri anlatarak barınak hekimliği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Sunumun ardından Türk ve Alman öğrenciler Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni gezdi. Barınak hakkında yetkililerden bilgiler alan ve barınakta bulunan hayvanları seven öğrencilere daha sonra ameliyathanede uygulamalı olarak kısırlaştırma operasyonu konusunda eğitim verildi. Yetkililer öğrencilere tedavi hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunurken, geleceğin veteriner adayları operasyon hakkında merak ettikleri sorulara cevap bulma imkanı buldu.

Almanya Giessen Justus-Liebig Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Corinna Lambertz, Almanya'nın hiçbir bölgesinde Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi kadar modern bir barınak olmadığını ifade ederek, "Barınağın güzelliği ve modern yapısı beni çok etkiledi. Almanya'da burada gördüğümüz gibi kısırlaştırma operasyonları yapılıyor. Ancak operasyon sonrası dönemdeki bakım süreci burada çok daha ileri düzeyde. Almanya'daki barınakların şartları buraya göre çok daha kötü durumda. Buraya gelip kısırlaştırma operasyonunu uygulamalı olarak görüp yeni şeyler öğrenebildiğim için şanslı hissediyorum" dedi.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Fulya Şafak ise Uludağ Üniversitesi Uluslararası Veteriner Öğrencileri Topluluğu olarak her sene farklı ülkelerden öğrencileri Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne getirdiklerini belirterek, "Burayı seçmemizin nedeni Türkiye'nin en iyi Avrupa'nın ise sayılı barınakları arasında yer alması. Misafirimiz olan 11 Alman öğrencimize barınağı gezdirdik. Ameliyathanede yetkililer tarafından uygulamalı olarak eğitim aldık. Alman öğrenciler Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni çok sevdiler. Sokak hayvanlarının böyle güzel bir merkezde çok iyi şartlarda bakılıyor olmalarına şaşırdılar. Almanya'da bu kadar büyük ve üst düzeyde hizmet veren barınakların olmadığını söylediler" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Uludağ Üniversitesi Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title