Haberler

Türk Turizmine Almanya'dan Kalitede İyi, Güvenlikte Kötü Not (2)

Alman TURİSTİ EXPO ARTIRACAK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Alman Seyahat Federasyonu (DRV), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Alman Turizm Dergisi FVW iştirakleriyle, 60 tur operatörü ve seyahat acentası temsilcisi, Expo 2016 Antalya'yı ziyaret etti. Expo 2016 Antalya'nın en kötü dönemini yaşayan Antalya turizmi ve Alman pazarında tanıtımına yönelik ziyaret kapsamında basın toplantısı da düzenlendi.

Antalya'nın Almanya'da birçok seyahat acentası tarafından ilk sırada tutulduğunu belirten Almanya Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye sahillerinin adeta bir mıknatıs olduğunu kaydetti. Expo'nun bir atraksiyon oluşturacağını ve büyük bir hedef olduğunu söyleyen Norbert Fiebig, Almanya pazarında Antalya'ya ayrıca bir çekicilik kazandıracağını ve birçok kişinin de bu çekiciliği kullanacağını söyledi. Çevre bilincinin önemine de değinen ve 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla buna çocukların eklenmesinin de son derece kalıcı etkiler bırakacağını anlatan Fiebig, dünyaca ünlü sanatçıların konserlerinin de çekiciliği artıracağını ve buraya gelen Alman turistlerin evlerine döndüğünde çevresine anlatacaklarını ifade etti.

GÜVENLİK VURGUSU

Birçok Almanın Türkiye'yi kalbine aldığını dile getiren Fiebig, "Almanlar özellikle Türk misafirperverliğini çok önemsiyor. Ülkenizin güzelliği, doğası, tabiatı bunların hepsi yılların getirdiği dostluğumuzu daha da pekiştirmektedir. Bu geçmişte de çok önemliydi ve devamı da gelecektir. Rezervasyon düşüşleri bizi üzmektedir. 2016 beklentilerimiz olmadı. İstanbul'daki bombalı olay güvelik konusunda endişeler yaratmıştır. Bir ülkeyi tatil için seçerken kendinizi emniyette hissetmeniz çok önemli. Açık iletişimle biz turizmde bunu iyileştirmeye gitmek istiyoruz. Öncelikle bu güveni aramızda sağlayacağız" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ FİYATLARI ASLA DİĞER ÜLKELER VEREMEZ

Türkiye'ye gelen tatilcilere buradaki fiyat ve hizmeti hiçbir yerde bulamayacaklarını garanti edebileceklerini de ifade eden Fiebig, "Güncel fiyatlara bakarsak Antalya'daki fiyatlar hiçbir şekilde başka ülkeler tarafından cezbedilemez. Kısa sürede, yaz ve sonbaharda rezervasyonlar artacaktır. Ama biz bu şansı iyi görüyoruz. Alman turistler Türkiye için bir tercih yapacaklar. Almanların diğer tercih ettiği seyahat hedefleri dolmuştur ve son dakika için çok fazla seçenekleri yok. Türkiye'deki tatil fiyatlarını asla diğer ülkeler veremez" dedi.

SON İKİ HAFTADA REZERVASYONLAR ARTTI

Son iki haftadaki rezervasyonların geçen yılların rakamlarına ulaştığını ve sevindirici olduğunu da belirten Fiebig, "Çünkü geçen yılki kaybımızı telafi etmek zorundayız. Alman turizm sektörü sözünde duracaktır. Elimizden geleni yapacağız ki Alman tatilcileri Türkiye'yi tatil ülkesi olarak seçsinler. Çünkü biz birlik olarak genel kurulumuzu bu sene 27-29 Ekim'de Kuşadası'nda yapacağız" dedi.

EXPO 2016 AVANTAJ SAĞLAYACAK

DRV genel kurulunun Kuşadası'nda yapılıyor olmasının Türkiye için son derece önemli bir etkinlik olacağını belirten TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Expo 2016'nın Antalya'da düzenleniyor ve sezona denk geliyor olmasının da bu sıkıntılı sezonda Türkiye'ye avantaj sağlayacağını söyledi. Almanya'daki tur operatörlerine buradaki etkinliklerin zamanında ulaştırılmasının önemine de değinen Gürcün, Alman pazarında Expo 2016'nın en iyi şekilde tanıtımı ve satışların artırılması için işbirliğinin de en iyi şekilde sürdürüleceğini dile getirdi.

5 MİLYON ÇİÇEK

150 yıllık tarihe sahip Expo'nun Türkiye'de ilk defa düzenlendiğini anlatan Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, 54 ülke katılımıyla da tarihte en çok katılımın sağlandığı ikinci Expo olduğunu söyledi. 1100 hektarlık alanda 120 türde 28 bin ağaç, 2 binden fazla bitki türü, 400 bin metrekare çim, 40 bin metrekare kapalı inşaat ve 5 milyon çiçek bulunduğunu belirten Şengül, günde 200'den fazla etkinlik düzenlendiğini de dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Akdeniz Almanya Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title