Haberler

Türk Turistler Bayramda Estergon Kalesi'ne Akın Etti

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle birlikte Türkiye'den Macaristan'a gelen yüzlerce Türk turist, 140 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında kalan Estergon Kalesi'ne akın etti.

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle birlikte Türkiye'den Macaristan'a gelen yüzlerce Türk turist, 140 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında kalan Estergon Kalesi'ne akın etti.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye 60 kilometre uzaklıkta olan Estergon şehrine gelen yüzlerce Türk turist, Estergon Kalesi'ni gezdi. Kalenin içinde 1822-1860 yılları arasında inşa edilen Estergon Bazilikası'nı da gezen Türk turistler, ecdat yadigarı Estergon Kalesi'nde olmanın mutluluğunu ve burukluğunu birlikte yaşadı.

Kaleyi ziyaret eden Alaaddin Bilyay İHA'ya yaptığı açıklamada, ecdadın aldığı ancak daha sonra kaybettiği çok değerli bir kaleyi bayram dolayısıyla ziyaret ettiği için mutlu olduğunu, Türklerin şu an çoğunlukta olduğu bir yerde bulunduğunu, bir zamanlar atalarının aldığı topraklarda bulunmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Kaleyi ziyaret eden diğer bir Türk turist Ayşegül Elmas ise, kendisini Türkiye'de gibi hissettiğini, Estergon Kalesi'ni ziyaret ettikleri için ailece çok mutlu olduklarını belirtti.

Bayram nedeniyle Macaristan'ı tercih eden Türk turistlerden Aysel Sesigüzel de, Osmanlı toprakları olan bu güzide kalenin halen Türkiye toprakları içinde olmamasına üzüldüğünü, kalede ecdadın maneviyatını duyduğunu ve Türk oluşuyla gurur duyduğunu kaydetti.

Öğretmen emeklisi Ahmet Kılıç ise, "Buralara gelmekten ötürü çok mutlu ve gururluyum. Macaristan'da bulunan Türk eserleri inanılmaz güzellikte. Tüm Türk vatandaşlarının buralara gelerek bu eserleri yakından görmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ramazan Bayramı Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title