Haberler

Türk Turistin Kamerasından Nepal'daki Deprem Anı

Güncelleme:

Nepal'de 7,8 büyüklüğündeki deprem anı, bir Türk turist tarafından kameraya alındı. Görüntülerde, kuşların panik halinde uçması, tapınakların yıkılması dikkat çekiyor.

Nepal'de 2 binden fazla kişinin ölümüne neden olan 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından, aralarında Türk vatandaşların da bulunduğu 242 yolcu THY uçağıyla Türkiye'ye döndü.

Nepal'den gelen yolcuları taşıyan Türk Hava Yolları'nın TC-JNR kuyruk tescilli Airbus A-330 tipi yolcu uçağı saat 19.45'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Atatürk Havalimanı'na gelen Türk yolcular telefonlara sarılarak yakınlarına haber verdi. Bazı yolcular ise havalimanında yakınları tarafından karşılandı.

BAŞTAN ÇİFTİ DE DÖNDÜ

Deprem sırasında başkent Katmandu'da bulunan ve kendilerinden haber alınamayan turizmci Başaran Bora Baştan ile eşi Tülay Karslı Baştan'ın da aynı uçakla Türkiye'ye döndüğü öğrenildi.

"HER YER BİR ANDA YIKILDI"

Türk vatandaşları yaşadıkları dehşeti anlatarak, "Her yer bir anda yıkıldı. Yerlerde ölüler var. Çadırlar yok, insanlar sokaklarda kalıyor" diyerek, halkın yardım beklediğini belirttiler.

"DEPREM OLUNCA APRONA KAÇTIK"

Nepal'de meydana gelen depremde tapınaklarda bulunduklarını anlatan Celal Dağdeviren, 'Etrafımızdaki tapınaklar ve binalar birden bire yıkıldı. Büyük panik yaşadık. Ertesi gün havalimanına geldik ve korkunç bir sarsıntı oldu. Havalimanı terminalinin kapıları birden açıldı ve aprona kaçmaya başladık. Sağ salim döndük" dedi.

TÜRK TURİST DEPREM ANINI ÇEKTİ

Depremden önce tapınakların bulunduğu bir kafeteryada eşi Dinçer Yazıcı ile birlikte oturan Sibel Yazıcı ise deprem anını kamerasıyla görüntüledi.

Depremden birkaç dakika önce tapınakların bulunduğu manzarayı çektiğini ifade eden Dinçer ve Sibel Yazıcı çifti, "4 günlük bir tur için Nepal'deydik ve normalde bugün dönüyorduk. Dün son günümüz olduğu için, tapınaklar bölgesine gidip orada fotoğraf ve kamera çekmek istedim. Kafenin üst katındaydım ve terastan aşağıya indiğim sırada şiddetli bir sarsıntı oldu. Bütün tapınaklar yıkıldı ve ölenleri gördük. Orada hiçbir şey yok. İnsanlar şu an yerlerde yatıyor. Geceleri çok soğuk ve biz korkudan otelde uyuyamadık, çünkü şiddetli sarsıntılar oluyordu. Her depremde insanlar bağırmaya başlıyor. İnsanlar orada yardım bekliyor" dedi.

DEHŞET ANI

Sibel Yazıcı'nın çektiği görüntülerde, müzik yayını yapan kafeteryada müşteriler otururken, birden sarsıntı oluyor. Masalardaki şişeler, bardaklar yere yuvarlanırken, Yazıcı çifti de olan biteni görüntülemeye çalışıyor. Tapınakların bulunduğu noktadan büyük bir toz bulutu yükseldiği görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Sibel Yazıcı Türkiye Nepal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (36)

vatandasmobilWeb@haberler.com:

Bizde deprem olur mu ki bunlar hak etti depremi .bizim başımıza da deprem gelebilir hak hukuk tanımayan çok yalanciyi hirsızi destekleyen çok

11
55
yanıtYanıtla
Hulusi Mobil-IOS:

Camilerde yıkılmışmı türkiyede yıkıldıydı zaten fazla cami var iyi olur biraz azalır

2
34
yanıtYanıtla
Mesut Mobil-IOS:

Ankara orman Çiftliği Aksaray'da da böyle bi deprem istiyoruz acil

10
24
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

sen musluman olsan olulere saygin olur din farki gozetmeksizin sen gomulmeye bile degmezsin demek geliyor icimden VAH VAH sana hakkaten

28
3
yanıtYanıtla
hasan:

Allah buyuktur gucludur onun kudreti daglari bile yerinden sokar ALLAHIN azabi cok agirdir bu dunyada bu goruntulerden korkuyoruz obur dunyada ne yapariz

20
2
yanıtYanıtla
nezir özkan:

hala müzik çalıyor veiçki şişeleri yerlerde geziyor, , ya rab senin gazabın çok büyük sadece sana sığınırım

9
12
yanıtYanıtla
El TurcoMobil-IOS:

Nepalli müslüman kardeşlerimize Allah rahmet eylesin.deprem ve trafik kazasında ölenler direk cennete giderler.şimdi onlar cennette 72 huri ile eğleniyorlar.

2
18
yanıtYanıtla
BAKMAK VAR BAKMAK VAR:

YÜCE ALLAH C. C AYI OLAN BU MÜBAREK RECEP AYINDA TAPINAKLARIN YERLE BİR OLMASI NE KADAR MANİDAR DEĞİLMİ?? KALBİNDE İMAN OLMAYAN KİŞİ BUNU DOĞA OLAYI DER GEÇER AMA ALLAH KORKUSU OLAN MÜMİN KİŞİ SUBHANERABBİYELALA SEN YÜCELER YÜCESİSİN DER SECDE EDER ONA GERÇEĞİ GÖRMEK DİLEĞİYLE. . .

8
11
yanıtYanıtla
SŞAH:

Eğer Kuran ile dağlar yürütülmüş veya yeryüzü parçalanmış yahut ölüler konuşturulmuş olsaydı, kafirler yine de inanmazlardı. Oysa bütün işler Allah''a aittir. İnananların, ''Allah dilese bütün insanları doğru yola eriştirebilir'' gerçeğini akılları kesmedi mi? Allah''ın sözü yerine gelinceye kadar, yaptıkları işler sebebiyle inkar edenlere bir belanın dokunması veya evlerinin yakınına inmesi devam eder durur. Allah, verdiği sözden şüphesiz caymaz. (RAD-31)

16
2
yanıtYanıtla
KURT BEYmobilWeb@haberler.com:

Tapınakcılar her yerde

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title