Haberler

Türk Traktör'ün "Yerli Devi" Görücüye Çıktı

Türk Traktör'ün Ankara'daki fabrikasından çıkan ve firma yetkililerince "yerli dev" olarak nitelendirilen 140 beygirlik traktör, ilk kez Konya Tarım Fuarı'nda sergileniyor Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı Özdemir: "Buradaki standımızda Türkiye'nin en büyük yerli traktörü var. Bu traktörün lansmanını.

ABDULLAH DOĞAN - Türk Traktör'ün Ankara'daki fabrikasından çıkan 140 beygirlik, "yerli dev" olarak nitelendirilen traktör, ilk kez Konya Tarım Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Traktör'ün 1954'te endüstriyel hayata adım attığını hatırlattı.

Firmalarının, zaman geçtikçe Türkiye'nin en önemli üretici kuruluşları arasına girdiğini aktaran Özdemir, firmanın yıldan yıla artan bir grafikle, bugün başta Amerika kıtası olmak üzere 130'un üzerinde ülkeye ihracat yaptığını söyledi.

Özdemir, TürkTraktör'ün kurumsal yapılanmasının, Koç Holding ve dünyanın önde gelen traktör ve zirai ekipman üreticilerinden CNHI ortaklığı ile oluştuğunu belirterek, "Dünya pazarına sunduğumuz ürünlerin tasarımı Türkiye'de, Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilmekte ve üretimde kullanılan parçaların tamamına yakını da yine ülkemizde üretilmektedir" dedi.

Traktör piyasanın 2013'te önemli bir büyüme yakaladığına dikkati çeken İrfan Özdemir, "Türk Traktör olarak hem ciro hem de kar anlamında ciddi büyüme katettik. Satışlarımız da arttı. Bu yıl ise yılın ilk çeyreğinde ciromuz yüzde 19 büyüdü. 2014 de bereketli, kazançlı geçiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Yüksek teknolojiyi çiftçinin hizmetine sunuyoruz"

Özdemir, Türk Traktör'ün, bünyesinde barındırdığı New Holland ve Case IH markalarıyla yüksek teknolojiyi çiftçilerin hizmetine sunduklarını dile getirerek, Türkiye'de satılan her iki traktörden birinin kendi ürünleri olduğunu ifade etti.

Ürün segmentini, yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla sürekli geliştirdiklerini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Üretici ile buluşma organizasyonlarına son derece önem veriyoruz. Bu anlamda en çok traktör sattığımız il olan Konya'da da tarım fuarına en iddialı şekilde katılıyoruz. Buraya her yıl bir ürün ve hizmetimizle gelmeye çalıyoruz. Bu yıl da ilk defa bu fuarda lansmanını yapacağımız ürünler var. Buradaki standımızda Türkiye'nin en büyük yerli traktörü var. Bu traktörün lansmanını bu verimli topraklarda yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bizim için Konya Tarım Fuarı'nın diğer bir anlamı da 'New Holland TR6' adını taşıyan 'yerli dev'in ilk görücüye çıktığı fuardır."

"Türkiye'de üretimi yapılan en yüksek beygirli traktör"

"Ankara'daki Türk Traktör tesislerimizden Türkiye'nin en büyük yerli traktörünü çıkarmanın sevincini yaşıyoruz" diyen Özdemir, şöyle devam etti:

"140 beygir gücünde bir traktör. Bunu Konya Ovası'nda çiftçilerimizin beğenisine sunduk. İnşallah bereket getirir. Yerli dev ile ilgili beklentilerimiz yüksek. Çünkü Türkiye'de satılan traktörlerin beygir gücü her geçen yıl artıyor. Kısa zaman çok iş ve yakıt tasarrufu gibi etmenler çiftçimizi büyük traktör kullanmaya itiyor. Biz de 60 yıllık firma olarak çiftçilerimizin kazancını artıracak, maliyetlerini düşürecek en büyük yerli traktörü çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

İrfan Özdemir Türk Traktör Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title