Haberler

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özdemir Açıklaması

"6 kıtada 130'dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.

ESMA AYGÜN - Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, 6 kıtada 130'dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "2013 yılındaki toplam ihracatımızın yüzde 22'sini Kuzey ABD ve Kanada oluşturuyor. Kanada'daki çiftçi ne kullanıyorsa Kayseri'deki çiftçi de aynı traktörü kullanıyor" dedi.

Dünya Ticaret Merkezi'ndeki 9. Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 yıldır çiftinin yanında olduklarını, çiftçinin ihtiyacı olan, onların işini kolaylaştıracak, verimi arttıracak, yüksek teknolojiyi uygun ödeme koşullarıyla sunduklarını söyledi.

Çiftçinin, modern üretim tekniklerini kullanarak tarım yapmasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Özdemir, Türk Traktör olarak hem Türk çiftçisi hem de dünya çiftçisi için değer yarattıklarını dile getirdi.

130 ülkeye ihracat

Türk Traktör'ün New Holland ve Case IH olmak üzere iki markayla hizmet verdiğini anlatan Özdemir, "Küçük, orta, büyük ölçekli hem bitkisel tarım hem de hayvansal tarım yapan çiftçilere uygun 25  beygirden 400 beygire geniş ürün çeşitliliğimiz var. Çiftçimizin ihtiyacı olan biçerdöver gibi ekipmanları da onlara sunuyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl yüzde 10 büyüme yaşadıklarını belirten Özdemir, şöyle devam etti:

"Geçen yıl yağışlar güzeldi. Çiftçimiz beklediği verimi elde etti. Çiftçiler için de bizim için de kazançlı bir yıldı. 2013 yılında toplam ciromuz 2 milyar liradan 2,2 milyar liraya çıktı. Türkiye'de 24 bin 600 traktör, yurt dışına ise 14 bin 400 traktör sattık. Toplamda 39 bin traktör sattık. Türkiye'deki  liderliğimizi perçinledik. 6 kıtada 130'dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 2013 yılındaki toplam ihracatımızın yüzde 22'sini Kuzey ABD ve Kanada oluşturuyor. Kanada'daki çiftçi ne kullanıyorsa Kayseri'deki çiftçi de aynı traktörü kullanıyor. Satışın yanı sıra çok geniş servis ağıyla da çiftçinin yanındayız. 400 servis ağı, 75 yedek parça ve 130'un üzerindeki bayi ile satış sonrası teşkilatımız da çok güçlü. Çiftçimizin her mevsimde, her şartta yanında olmamız lazım. Traktör, bir iş makinesi. Sezonsallık çok önemli. En ufak arızada bakım ve onarım hizmeti sunabiliyoruz."

Türkiye'nin, tarımdaki verimliliğinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Özdemir, bu alanda Avrupa'da birinci, dünyada ise 7'inci sırada yer aldığını kaydetti.

Tarımdaki teknolojik gelişmelere de değinen Özdemir, "?Çiftçimizin para kazanmasının tek yolu profesyonel, modern üretim tekniklerini kullanarak tarım yapmak. Çiftçi artık teknolojiye yatırım yapıyor. Kabinli, klimalı traktör tercih ediyor. Gelişmeleri takip eden çiftçiler artık teknolojiye yatırım yapıyor. Bizler de geniş ürün gamımızla onlara hizmet veriyoruz" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

İrfan Özdemir Türk Traktör Kayseri Kanada Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title