Haberler

Türk Telekom ve Nokia dünyada bir ilke imza attı

Türk Telekom ve Nokia'nın dünyada bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği demoda katılımcılar, 2020 yılına ait 5G'li bir stadyuma götürüldü.

Türk Telekom, Nokia ile Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2017) gerçekleştirdiği 5G demosunda, 5G teknolojisinin stadyum gibi geniş katılımlı ve büyük etkinlik alanlarında izleyicilere sunacağı yeni deneyimleri ve bu alanları nasıl daha akıllı ve yüksek güvenlikli hale getireceğini uygulamalı olarak gösterdi.

Kurulan 50 bin kişilik stadyum demosuyla stadyum görevlilerinin ve izleyicilerin 5G'den maksimum düzeyde yararlanması için iletişim ağlarının acil durumlarda ihtiyaçları karşılamak için farklı sanal ağlara bölünerek nasıl kullanılabileceği örneklerle gösterildi.

Demoda yayıncı kuruluşun kameralarını kablosuz olarak kullanıp canlı yayın yapabileceği örneği paylaşıldı. Ayrıca futbol maçları gibi kalabalık etkinliklerde on binlerce izleyicinin bir stadyumda aynı anda nasıl yüksek kalitede video izleyebileceği de uygulamalı olarak tanıtıldı.

Nokia standında bugün yapılan 5G demosu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Nokia Avrupa Bölge Başkanı Markus Borchert, Nokia Türk Telekom'dan Sorumlu Kıdemli Satış Direktörü Özlem Öztürk Sağlıkova ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan: "Türk Telekom olarak geleceğin teknolojilerini kullanıcılarımızla buluşturma vizyonumuzla Ar-Ge çalışmaları ve inovasyon yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Nokia ile gerçekleştirdiğimiz bu demo ile 5G alanındaki çalışmalarımızı bir adım öteye taşıdık. 5G alanında yaptığımız çalışmalarımızla Avrupa Birliği'nin 5G'de yol haritasını belirleyen uluslararası konsorsiyumlarında ülkemizi temsil ediyoruz. Avrupa Birliği bünyesindeki 5G çalışmalarına liderlik eden Avrupa Teknoloji Platformu'nun Yönetim Kurulu'na tekrar seçildik ve platforma üye tek Türk operatörü olma unvanımızı sürdürdük. 5G'de milli teknolojilerin geliştirilmesi alanında da sektörümüze liderlik ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, geçtiğimiz yıl 5G konusunda iş birliğine gittiği Nokia ile ortak çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Türk Telekom ve Nokia, İspanya'nın Barselona kentinde 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde (MWC 2017) gerçekleştirdikleri 5G'li stadyum demosu ile dünyada yine bir ilke imza attı.

Nokia standında bugün yapılan 5G demosu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Nokia Avrupa Bölge Başkanı Markus Borchert, Nokia  Türk Telekom'dan Sorumlu Kıdemli Satış Direktörü Özlem Öztürk Sağlıkova ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünyada 2020 yılında ticari olarak kullanılmaya başlanacak olan 5G teknolojisi 50 bin kişilik bir stadyum demosunda canlandırıldı. Türk Telekom ve Nokia'nın gerçekleştirdiği etkinlikte katılımcılar 2020'de 5G'nin nasıl deneyimleneceğini gösteren bir stadyuma götürüldüler. Demoda, aynı anda stadyumda bulunan, farklı iletişim ihtiyacı içinde olan kullanıcıların 5G'den en yüksek düzeyde yararlanarak servis alabilmesi için mobil operatörün ağlarını farklı ihtiyaçlara göre nasıl bölerek kullandırabildiği uygulamalı olarak gösterildi.

5G ile görevlilere özel garantili ve kesintisiz iletişim

5G'li stadyum demosunda; maç sırasında görevli sağlık ve güvenlik ekiplerine, acil durumlarda anında müdahalede bulunabilmelerini kolaylaştırmak için mevcut ağ kaynaklarının bir kısmının tahsis edilerek, bu ekiplerin kendi aralarında garantili ve kesintisiz bir şekilde iletişim kurmaları sağlandı. Bu sayede sağlık ekiplerinin ihtiyaç anında daha hızlı müdahalede bulunup hayat kurtardığı; güvenlik ekiplerinin de olumsuz durumlar karşısında yine vakit kaybı yaşamadan yeniden güvenliği sağlayabildikleri test edildi. 5G'li stadyumdaki izleyiciler ise fotoğraf ve videoları saniyeler içinde yükleyip, sosyal medyada paylaşırken; HD/4K kalitesinde isteğe bağlı olarak gerçek zamanlı videoları farklı kamera açılarından izleyebildi.

Şebekede yüzde 400'e varan verimlilik artışı sağlanıyor

Demoda 5G kullanıcı cihazlarının hem baz istasyonu hem de birbirleriyle koordineli çalışmasıyla şebekede yüzde 400'e varan verimlilik artışı sağlandığı bilgisi paylaşıldı. Bu özellik, baz istasyonlarının daha az şebeke kaynağı ve elektrik kullanmasına imkan vererek enerji tasarrufunu da beraberinde getiriyor.

Yayıncı kuruluş anlık olarak canlı yayın yapabilecek
5G'li stadyum demosunda, izleyicilere sağlanan yüksek kalitede mobil internet deneyiminin yanı sıra, stadyumda maç yayını yapan TV kuruluşunun da kameralarını kablosuz olarak kullanıp, en düşük gecikme süresiyle canlı yayın yapabileceği de gösterildi.

Özlem Öztürk Sağlıkova: "5G demosu insanları ve nesneleri birbirine bağlayan 5G teknolojilerinin potansiyelini göstermesi açısından güzel bir örnek oldu."
Nokia Türk Telekom'dan Sorumlu Kıdemli Satış Direktörü Özlem Öztürk Sağlıkova ise "Uzun soluklu ortaklığımız çerçevesinde, Türk Telekom'la Türkiye pazarında 5G hizmetleri geliştirme konusunda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 5G demosu, insanları ve nesneleri birbirine bağlayan 5G teknolojilerinin potansiyelini göstermesi açısından güzel bir örnek oldu" dedi.

Cengiz Doğan: "Türk Telekom olarak 5G'de en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz"
Türk Telekom olarak 5G konusundaki çalışmalarının her alanda tüm hızıyla devam ettiğini belirten Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan: "Bugün Nokia ile birlikte bir ilke imza attığımız 5G'li stadyum demomuzla 5G alanındaki çalışmalarımızı bir adım öteye taşımış olduk. Güney Kore'de 2018 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları'nda Korea Telecom le 5G denemesi yapacak olan Nokia ile birlikte böylesine bir adım atmak bizim için ayrıca anlamlı.

Türk Telekom olarak geleceğin teknolojilerini kullanıcılarımızla buluşturma vizyonumuzla Ar-Ge çalışmaları ve inovasyon yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz 5G demosu bu vizyonumuzun somut göstergelerinden biri. Bu kapsamda 5G alanında yaptığımız çalışmalarımızla Avrupa Birliği'nin 5G'de yol haritasını belirleyen uluslararası konsorsiyumlarında ülkemizi temsil ediyoruz. Avrupa Birliği bünyesindeki 5G çalışmalarına liderlik eden Avrupa Teknoloji Platformu'nun (Networld2020) Yönetim Kurulu'na tekrar seçildik ve Platforma üye tek Türk operatörü olma unvanımızı sürdürdük. 5G'de milli teknolojilerin geliştirilmesi alanında da sektörümüze liderlik ediyoruz. Türk Telekom olarak amacımız 5G'nin ticari olarak ülkemizde kullanılmasıyla birlikte müşterilerimize her zaman olduğu gibi en iyi hizmeti vermeye devam etmek. Bu amaç için de çalışmalarımıza hem yurtiçinde hem de yurtdışında aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Futbolseverleri Türkiye'de gerçek anlamda ilk kez akıllı stat kavramıyla tanıştıran Türk Telekom, 5G ile birlikte akıllı stadyum ve futbol izleme deneyimini daha da farklı boyutlara taşımayı planlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türk Telekom Nokia Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title