Haberler

Türk Telekom Rekor Seviyede Favök Elde Etti

Türk Telekom'un gelirleri 2016 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 11,4 artarak 4,1 milyar TL olurken, şirket rekor seviyede çeyreksel FAVÖK elde etti.

Türk Telekom, 2016 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Grup gelirlerini yıllık bazda yüzde 11,4 artırarak 4,1 milyar TL'ye çıkaran Türk Telekom, FAVÖK rakamını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 artışla 1,5 milyar TL'ye taşıyarak rekor çeyreksel FAVÖK kaydetti.

Türk Telekom üçüncü çeyrekte mobil, geniş bant ve TV olmak üzere yüksek büyümeye sahip faaliyet kollarında 450 bin net abone artışı gerçekleştirdi. Böylelikle toplam abone sayısı 38,5 milyona ulaştı.

Şirket, üçüncü çeyrekte geniş bantta 119 bin net abone artışı ortaya koyarken, yılbaşından bu yana kaydedilen 429 binlik artış, halka arzdan itibaren elde edilen en yüksek 9 aylık net abone kazanımı oldu. Fiber abone tabanı ise bir önceki yıla göre yüzde 38 artışla 1,85 milyon olurken, fiber hane kapsama rakamı 13,1 milyona ulaştı.

Türk Telekom'un mobil abone sayısı üçüncü çeyrekte 342 bin artış kaydetti ve toplam mobil abone sayısı 18,4 milyona yükseldi. Böylelikle yılbaşından bu yana net abone kazanımı 1 milyonu aştı. Akıllı telefon penetrasyonu da yüzde 73'e çıktı. Akıllı telefon kullanıcısı olan abonelerin aylık ortalama data kullanımı 2,3 GB iken, LTE abonelerinin ortalama kullanımı 3,5 GB olarak gerçekleşti.

Türk Telekom'un bir önceki çeyrekte 219 bin kilometre olan Türkiye'deki toplam fiber uzunluğu üçüncü çeyrek sonu itibarıyla 223 bin kilometreye yükseldi. Ev TV abone sayısı bu çeyrekte kaydedilen 46 binlik net artış ile 590 bine ulaştı. Yılın üçüncü çeyreğinde kaydedilen 666 milyon TL'lik yatırım harcaması, yılbaşından bu yana olan konsolide yatırım harcamasını 2,1 milyar TL'ye taşıdı.

"Güçlü büyüme hızı devam etti"

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul (Boulos H.B.) Doany 2016 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti:

"Türk Telekom ailesi ve çalışma arkadaşlarımla yeniden bir arada olmaktan onur duyuyorum. Bu güzel ülkenin her bir şehrinde varlık gösteren ve güçlü bir mirasa sahip olan bu şirkete liderlik etmek bir ayrıcalık. Bizi bekleyen fırsatlarla ilgili çok heyecanlıyım. Türk Telekom, daha fazla değer yaratmak üzere güçlü yanlarını kullanmak için çok iyi konumlanmış durumda. Ürün ve hizmetlerimizin başarılı bir şekilde operasyonel olarak birleşmesinin ardından, paydaşlarımıza en yüksek değeri sunabilmek için organizasyonel yapımızın sadeleştirilmesini hızlandırmayı ve verimlilik artışı sağlayarak performansımızı daha iyi seviyelere getirmeyi planlıyoruz."

Doany, Türk Telekom'un bugüne kadar attığı servis entegrasyonu adımlarının başarılı sonuçlarının, güçlü finansal performansa dönüştüğünü belirterek, "Türk Telekom 2016 yılının üçüncü çeyreğinde güçlü büyüme hızını sürdürdü. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, bu çeyrekte bütün iş segmentlerimizin desteğiyle, konsolide gelirlerimizi inşaat gelirleri düzeltmesi hariç yüzde 9 artırarak 3,9 milyar TL'ye çıkardık. FAVÖK yıldan yıla yüzde 14 büyüdü ve 1,5 milyar TL'ye ulaşarak tarihimizin çeyrek bazda en yüksek FAVÖK'ü oldu." dedi.

Türkiye'nin lider entegre telekomünikasyon şirketi olarak senenin üçüncü çeyreğinde güçlü operasyonel performans göstermeye devam ettiklerini anlatan Doany, abone tabanlarına 280 bin yeni abone eklediklerini, toplam abone sayılarını 38,5 milyona çıkardıklarını, yüksek büyümenin gözlendiği geniş bant, mobil ve TV alanında 450 bin yeni abone kazandıklarını söyledi.

Doany, şöyle devam etti:

"LTE hizmetlerinin ilk 6 ayının başarılı sonuçlarını sizlere sunmaktan özellikle memnuniyet duyuyoruz. Eylül ayı sonu itibarıyla, akıllı telefon penetrasyonumuz yüzde 73'e çıktı ve akıllı telefon kullanıcısı olan müşterilerimizin yüzde 48'i LTE ile uyumlu biz cihaz kullanıyor. LTE lansmanıyla birlikte, abonelerimizin data kullanım düzeylerinde de büyük oranda artış gözlemledik. 2016 yılının 3. çeyreğinde akıllı telefon kullanıcısı olan abonelerimizin aylık ortalama data kullanımı 2,3 GB iken, LTE abonelerinin ortalama kullanımı 3,5 GB oldu ki bu durum LTE'nin mobil veri hizmetini nasıl geliştireceği ile ilgili açık bir işaret."

Paul Doany, markalarının birleşmesini takiben, bu çeyrekte bir adım daha attıklarını ve gençlere yönelik mobil alt markalarını Selfy olarak yeniden markalaştırdıklarını dile getirdi. Selfy ile genç segmentte konumlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Doany, Selfy'nin yenilikçi teklif ve hizmetleriyle gençlere kendi seçimlerini yapma imkanı vermeyi hedeflediğini ifade etti.

Sabit tarafta güçlerini artırmaya devam ettiklerini aktaran Doany, "Fiber altyapımızı ülke genelinde 223 bin kilometreye çıkartırken, toplam homepass (fiber hane kapsama) sayımız da 13,1 milyona ulaştı. Bu çeyrekte 2008 yılından bu yana geniş bantta en yüksek üçüncü çeyrek net artışını gördük ve geniş banttaki net artışların yüzde 90'ı fiberden geldi. Fiber abone tabanımız yıldan yıla yüzde 38 artarken, 50 GB üzeri kullanan abonelerimizin payı da yüzde 45'e çıktı." dedi.

Doany, kendisinin ve şirketin tüm çalışanlarının fark yaratmak, büyümeyi artırmak, maliyetleri azaltmak üzere Türk Telekom üyesi olan herkesin tüm potansiyelini ortaya koymasını sağlayarak paydaşlara en iyi şekilde hizmet edebilmek ve 33 bin kişilik büyük bir ekiple daha büyük değerler yaratmak için her şeyin en iyisini yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Telekom Paul Doany Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title