Haberler

Türk Telekom International'a BAKUTEL 2016'da Büyük İlgi

Güncelleme:

Türk Telekom International, Azerbaycan'da düzenlenen 22'nci BAKUTEL 2016 Uluslararası Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Fuarı'na katıldı.

Türk Telekom International'ın, güçlü bölgesel fiber omurgası ve uluslararası konsorsiyum üyelikleri sayesinde kurumlara sunduğu ayrıcalıklı ve katma değerli altyapı çözümleri, fuar katılımcılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuarın açılışına katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Ramin Guluzade ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Türk Telekom International standını ziyaret etti.

Türk Telekom'un uluslararası toptan ses ve veri faaliyetlerinden sorumlu iştiraki Türk Telekom International, 29 Kasım - 2 Aralık 2016 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen BAKUTEL 2016 22. Azerbaycan Uluslararası Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Fuarı'na katılarak kurumlara sunduğu ayrıcalıklı ve katma değerli altyapı çözümlerini tanıttı. Teknoloji dünyasının öncü şirketlerinin katıldığı, özellikle Avrasya bölgesine hitap eden ve Azerbaycan İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı tarafından desteklenen Fuar kapsamında düzenlenen etkinliklerde önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

Türk Telekom'un uluslararası gücü öne çıktı

Fuarın açılış günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Türk Telekom International standına uğrayarak sergilenen çözümler hakkında bilgi aldı.

Fuarda Ulaştırma, Denizcilk ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ve Azerbaycan İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Ramin Guluzade ve üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen temaslarda Türk Telekom'un öncülüğünde başlatılan ve "fiber ipek yolu" olarak da bilinen TASIM (Trans-Avrasya Super Bilgi Otoyolu) projesinin en kısa sürede hayata geçirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

BAKUTEL 2016'da Azin Telecom Başdirektörü Leyla Memmedova ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan ve BTK üyeleri ile Türk Telekom Toptan Müşteri İş Birimi Başkanı Yavuz Yıldırım ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ses iletişim kalitesinin daha yüksek seviyelere taşınması için görüşmeler yapıldı.

"Türkiye'nin telekomünikasyon köprüsü ve veri kavşağı haline gelmesi için çalışıyoruz"
Türk Telekom International CEO'su Mehmet C. Toros, BAKUTEL ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Türk Telekom'un uluslararası toptan ses ve veri altyapı satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu şirketi olarak hedefimiz, Türk Telekom'un vizyonuna hizmet ederek ülkemizi bölgenin veri üssü yapmak. 40 bin kilometreyi geçen fiber-optik yurtdışı ağ omurgamız ile Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasında bir telekomünikasyon köprüsü ve veri kavşağı haline gelmesi ve küresel konumunu daha da güçlendirmesi için çalışıyoruz. Bizim için Avrasya bölgesindeki potansiyel ve mevcut uluslararası müşterilerle buluşmak ve yeni fırsatlar yakalamak için önemli bir platform niteliğinde olan BAKUTEL 2016'daönemli temaslarda bulunarak farklı ülkelerdeki yeni işbirliği olanaklarını masaya yatırdık. Türk Telekom International, Türkiye'nin gücünü global arenada göstermeye devam edecek" dedi.

Fuar ziyaretçileri, Türk Telekom International standında şirketin Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Kafkaslar bölgelerini de içine alan 40'tan fazla ülkede operatörlere, alternatif taşıyıcılara, mobil operatörlere, kablo TV şirketlerine, internet servis sağlayıcılara ve diğer kurumsal müşterilere sunduğu çözümler hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Türk Telekom International, Fuar boyunca uluslararası katılımcıların ilgi odağı oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Telekom Azerbaycan Avrasya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title