Haberler

Türk Telekom ile Marmara Üniversitesinden İş Birliği

Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İş birliği Projesi kapsamındaki iş ortaklığı ağına Marmara Üniversites'ni de ekledi.

Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İş birliği Projesi kapsamındaki iş ortaklığı ağına Marmara Üniversites'ni de ekledi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre şirket, eğitim alanında gerçekleştirdiği yeni iş ortaklıkları ile teknoloji sektörünün gelişimine katkısını sürdürüyor.

Bu kapsamda şirket, Türkiye'deki nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak ve gençlerin istihdamına katkıda bulunmak üzere hayata geçirdiği Meslek Yüksekokulu İş birliği Projesi kapsamında son olarak Marmara Üniversitesi ile güçlerini birleştirdi.

Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit, geniş bant ve mobil operasyonların uçtan uca anlatıldığı eğitimleri içeren Meslek Yüksekokulu İş birliği Projesi, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, meslek yüksekokullarından mezun olan gençlere uzmanlık alanlarında derinlemesine kariyer yapma imkanı da yaratıyor.

Sunduğu teorik ve pratik deneyimlerle gençlerin teknik yetkinliklerini artırmayı hedefleyen program kapsamında yetişecek teknik uzmanlara, mezun olduktan sonra Türk Telekom'da işe girme fırsatı da sunuluyor.

Türk Telekom ve Marmara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen imza töreni, önceki gün Marmara Üniversitesinin Göztepe Kampüsünde, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Türk Telekom İstanbul 2. Bölge Müdürü Ömer Yıldız ve Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Aynı gün iş birliği kapsamında kurulan "Fiber Optik Laboratuvarı Telekomünikasyon Teknolojileri" alanının da açılışı yapıldı.

- "Teknoloji, Türkiye'de genç kuşağın en çok tercih ettiği sektörlerden"

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Şahin, törende yaptığı konuşmasında, Türk Telekom ve Marmara Üniversitesinin eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren iş birliğinin sektör ve Türkiye'nin geleceği için değer yaratacak uzun vadeli bir birliktelik olduğunu bildirdi.

Türk Telekom'un başlattığı Meslek Yüksekokulu İş birliği Projesinin üniversite-sanayi iş birliği alanında Türkiye'de atılmış en önemli adımlardan biri olduğuna dikkati çeken Şahin, Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri iş birliği ile telekomünikasyon alanındaki gelişmelerin öğrencilere ve mezunlara aktarılmasını, telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan iş gücünü yetiştirmeyi ve mezunların istihdamını hızlandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Şahin, şirket olarak Marmara Üniversitesinde kurdukları laboratuvar ile öğrencilerin teorik olarak alacağı eğitimleri, pratik olarak da uçtan uca uygulayabilecekleri teknolojik bir ortam oluşturduklarını belirterek, "Böylelikle öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra iş dünyasına çok daha hızlı adapte olabilecekler. Marmara Üniversitesinin eğitim alanındaki deneyimi ile Türk Telekom'un teknoloji alanındaki 175 yıllık deneyim ve bilgi birikiminin bir çıktısı olan iş birliğimizin, sektörümüz adına başarılı sonuçlar yaratacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın ise Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirilen projenin sadece bir eğitim değil, aynı zamanda istihdam projesi olduğuna dikkati çekti.

Teknolojinin, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de genç kuşağın en çok tercih ettiği ve en fazla istihdam edildiği sektörlerden biri olduğunu aktaran Aydın, sektörün en önemli sorunlarından birinin yetişmiş insan kaynağı olduğunu ifade etti.

Aydın, şunları da kaydetti:

"Türk Telekom olarak, Türkiye'nin en büyük entegre kurumsal okulu Türk Telekom Akademi çatısı altında, üniversite-sanayi işbirlikleri geliştirerek Türkiye'nin en önemli üniversiteleriyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu iş birlikleri ile ülke genelindeki pek çok üniversitede bilişim teknolojileri alanında dersler vermeyi, ilgili bölümlerde okuyan gençleri uzmanlıklarına göre yetiştirmeyi, eğitimlerini uygulamalı almalarını sağlamayı; tüm bunların sonucunda da hem şirketimiz hem sektörümüz için zengin ve nitelikli bir istihdam havuzu oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu işbirliği aynı zamanda meslek yüksekokullarını ekonomiye kazandırıp, mezunlarına kendi alanlarında nitelikli istihdam imkanı da oluşturacaktır."

- Programa ilk etapta 60 öğrenci kabul edilecek

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akalın da şu değerlendirmede bulundu:

"Marmara Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı, açıldığı 1993 yılından bugüne yüzlerce mezun verdi. Programın temel hedefi toplumsal yaşamda ve iş dünyasında elektronik haberleşme teknolojisi alanında ihtiyaç duyulan; üstün nitelikli, analitik düşünebilen, gelişim ve yeniliğe açık, yaşam boyu öğrenme ilkesini özümsemiş, ulusal değerleri önemseyen teknikerler yetiştirmektir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi programını telekomünikasyon sektöründeki gelişmeleri göz önüne alarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirebilmek için öğrencilerimize sektöre yönelik eğitim-öğretim sunmak için kurguladık.

Programımızda sahip olduğu uzman öğretim kadrosuyla öğrencilerimize en iyi eğitimi sunuyoruz. Türk Telekom ile yaptığımız iş birliğinin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi öğrencilerinin mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılmasına, öğrencilerin sektördeki uygulamalara hazırlanmasına ve mezuniyet sonrası istihdamlarına çok değerli faydalar sağlayacağına inanıyorum."

Marmara Üniversitesi ile iş birliği kapsamında seçmeli olarak açılan Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Sertifika Programı kapsamında Türk Telekom iç eğitmenleri destekli verilecek eğitimler sonunda, vize ve final sınavlarından başarılı olan öğrenciler sertifika sahibi olacak.

14 hafta boyunca haftada bir gün olarak düzenlenecek olan program kapsamında; 56 saat teori ve uygulama, e-eğitimler ve Türk Telekom sistem salonu ziyaretleri gerçekleştirilecek.

İlk etapta 60 öğrencinin kabul edileceği eğitimlerde Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı öğrencilerine eğitim verilmesi hedefleniyor.

Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İş birliği Projesi kapsamında daha önce; Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile iş birliği yaptı.

Şirket yeni iş birlikleri ile yıl sonuna kadar dokuz üniversiteyi daha bu programa dahil etmeyi planlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Türk Telekom Coşkun Şahin Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title