Haberler

Türk Telekom'dan Konuşma Ücretlerinde İndirim Atağı

Türk Telekom İl Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, Yeni İl Müdürlüğü Binasında Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek, Ödeme Kolaylığı Amacıyla Başlatılan "Tatlıya Bağlayalım" Kampanyası ve Türk Telekom'un Telefon ve İnternet Görüşmelerinde Başlatacağı Yeni Ücret Tarifeleriyle İlgili Bilgiler Verdi.

Türk Telekom İl Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, yeni İl Müdürlüğü binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, ödeme kolaylığı amacıyla başlatılan "Tatlıya Bağlayalım" kampanyası ve Türk Telekom'un telefon ve internet görüşmelerinde başlatacağı yeni ücret tarifeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Tohumoğlu, Türk Telekom'un ulusal, uluslararası ve cep telefonu görüşmelerinde şimdiye kadar yapmış olduğu en büyük indirimlerden birini 1 Mart 2007 tarihi itibariyle hayata geçireceklerini söyledi.

Telekom İl Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, yeni tarifeyle Türkiye'de Türk Telekom hizmetlerini yerleşik uluslararası sektör pratiği ile uyumlu hale getirmeye yönelik bazı uygulamalar başlatacaklarını belirtti. Tohumoğlu, "Şehirlerarası ve milletlerarası görüşme fiyatlarında yapılan indirimlerle ev ve iş telefonlarının kullanımının artması hedeflenirken, sabit ücretlerdeki artışla ise hizmet kalitesinin sürdürülebilirliğini teminat altına almayı amaçlayan Türk Telekom çok yüksek seviyedeki mevcut erişim maliyet açığını kısmen de olsa azaltmak imkanına kavuşabilecek. Ayrıca Türk Telekom uzak mesafe hizmetlerinden elde edilen gelirle şehir içi aramalar lehine gerçekleşen çapraz sübvansiyonu azaltarak maliyete dayalı fiyatlandırma sistemine geçişte çok önemli bir adım atmış olacak. Böylece Türk telekomünikasyon pazarında uluslararası standartlarda adil rekabet koşullarının gelişmesi konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

StandartHATT, HesaplıHATT, KonuşkanHATT, ŞirketHATT ve YazlıkHATT tarifelerinde yapılan düzenlemelerin, 2004'ten bu yana hiç değiştirilmeyen sabit ücretler ve şehir içi görüşmelere yönelik enflasyon oranında bazı artışların olacağını belirten Tohumoğlu, "Türkiye'de ilk defa şehirlerarası arama fiyatları şehir içi konuşmalar seviyesine inecektir. Türk Telekom 2006 yılında ev ve iş telefonlarından cep telefonlarını arama tarifelerinde indirime gitmişti. Geçtiğimiz Ağustos ayında yüzde 39 ile başlayan indirimler yeni tarifede de devam ediyor ve yeni düzenlemelerle birlikte geçtiğimiz 5 ay içerisinde ev ve iş telefonlarından cep telefonlarını aramak toplamda yüzde 53'e, uluslararası aramalar ise yaklaşık yüzde 60'a varan oranlarda ucuzlamış olacaktır. Bunların haricinde il içi aramalarda yüzde 50 oranında indirimli saatler söz konusu olup, indirim pazartesiden cumartesiye 23.00-07.00 saatleri arasında ve pazar günleri tüm gün geçerli olacaktır" şeklinde konuştu.

(SE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title