Haberler

Türk Telekom'dan Eğitimde Çevreci Uygulama

Türk Telekom, E-Öğrenme Faaliyetlerini De Bu İlke Doğrultusunda Düzenledi.

Türk Telekom son 3 yılda e-öğrenme faaliyetleri sayesinde yaklaşık 5 bin 500 ağacı kesilmekten kurtardı. Kurum içi eğitimlerini internet üzerine taşıyan Türk Telekom, çalışan başına eğitim maliyetlerinde yaklaşık yüzde 90 tasarruf etti. Türk Telekom Akademi tasarruf uygulaması ile 2010 yılında Bilişim Yıldızları Yarışması e-eğitim kategorisinde birinci oldu.

Türk Telekom Grubu çalışanları, bayileri ve iş ortaklarının eğitiminden sorumlu olan Türk Telekom Akademi, son 3 yıldır Türkiye çapında verdiği çalışan eğitimlerini internet üzerinden gerçekleştiriyor. Son 3 yılda yaklaşık 70 bin kullanıcıya 726 e-eğitim açılmış olup toplam 1.579.425 kişi katılım sağlanmıştır.

Klasik sınıf eğitiminde, katılımcı başına ortalama 30 yaprak olan basılı materyal kullanımını da ortadan kaldırarak çevre korumaya katkıda bulunan e-eğitimler sayesinde Türk Telekom, 3 yılda yaklaşık 5 bin 500 ağacı kesilmekten kurtardı. Türk Telekom e-eğitimler sayesinde ayrıca eğitim maliyetlerinden yüzde 90'a varan oranda tasarruf sağladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Türk Telekom İnsan Kaynakları Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, kurum bünyesinde başlattıkları e-öğrenme faaliyetlerinin çevre duyarlılıklarının bir parçası olduğunu dile getirdi. E-öğrenme faaliyetleri sayesinde yüksek oranda karbon salımı tasarrufu elde edildiğine dikkat çeken Kutlu, "Türk Telekom 2008'de başlattığı şirket içi eğitimlerin yeniden yapılandırılmasında teknolojiyi en verimli şekilde kullanmayı hedefledi. Uygulamaya konan e-öğrenme servisleri sayesinde şirket içi eğitimde yol, konaklama, yemek, eğitmen ve sınıf masrafları sıfırlandı. Kişinin kendi uygun zamanına göre eğitim alması sağlanarak zamandan da tasarruf sağlandı. Az kişinin katılabileceği yüksek bütçeli sınıf eğitimleri yerine, ihtiyacı olan herkesin katılabileceği e-öğrenme faaliyetleri sayesinde enerji ve kağıt kullanımının azaltılmasını sağladık" diye konuştu.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle iş süreçlerinde ve ofislerinde sürdürülebilir uygulamalar kullanan Türk Telekom, duyarlı müşterileri için de çevreye zarar vermeyen ürün, hizmet ve uygulama seçenekleri sunuyor. Türk Telekom, uçuş ve zaman tasarrufu sağlayan ve aynı odadaymış gibi görüntülü görüşme olanağı sunan telepresence ya da müşteri taleplerini akıllı telefonlar (PDA) ile takip ederek zaman ve kağıt tasarrufu sağlayan uygulamalarla iş süreçlerini yeniden yapılandırıyor. Araç filosunda gerçekleştirdiği optimizasyonlar sonucunda kat edilen mesafede % 13 azalma sağlayan Türk Telekom, geçen yılın aynı dönemine kıyasla akaryakıttan yaklaşık 700 ton tasarruf etti. Türk Telekom tüm ofislerinde kullanılan kâğıtların geri dönüşümü sayesinde her ay yaklaşık *640 ağacı kesilmekten kurtarıyor. Türk Telekom ayrıca e-fatura ya da çevre dostu telefonlar gibi ürünlerle çevreye duyarlı müşterilerine alternatif sunarken sektörde e-sürdürülebilirlikle ilgili konuları organize eden ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan GeSI çatısı altında da çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title