Haberler

Türk Teknoloji Şirketi Yüzde 42 Bin Büyüdü Avrupa Birinciliği Göründü

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 Programında, Son Beş Yılda Yüzde 42 Bin 416 Büyüme Yakalayan Biotekno Birinci Oldu. Programda İlk Kez 42 Binli Büyüme Yakalanırken, Türk Firmalarının Bu Sonuçlarla Fast500 Emea'da İlk Sıralara Yerleşmesi Bekleniyor.

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 programında, son beş yılda yüzde 42 bin 416 büyüme yakalayan Biotekno birinci oldu. Programda ilk kez 42 binli büyüme yakalanırken, Türk firmalarının bu sonuçlarla Fast500 EMEA’da ilk sıralara yerleşmesi bekleniyor.

TÜRKİYE’nin teknoloji sektöründe son 5 yıl içinde en hızlı büyüyen şirketlerini belirleyen Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 programında son beş yılda yüzde 42 bin 416 büyüme elde eden mobil iş çözümleri geliştiren Biotekno birinci oldu. Programa bu yıl eklenen ve Büyükler Ligi olarak adlandırılan Big Stars kategorisinde ise Aselsan ilk sırada yer aldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen programda yüzde 42 binli büyüme oranı ilk defa yakalanırken, yine bu yıl ilk kez beş haneli büyüme rakamlarına ulaşıldı. Türk firmalarının bu sonuçlarla Fast500 EMEA sıralamasında ilk sıralarda yer alması bekleniyor.

Vodafone’un ortağı

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 Programı’nda son beş yılda yüzde 42 bin 416 büyümeyle birinci olan mobil iş çözümleri şirketi Biotekno, kurulduğu yıl telekom operatörü Vodafone’un Kurumsal Çözüm İşortağı oldu. Biotekno’nun JetKontör ve JetSMS ürünü Vodafone tarafından kullanılıyor. Biotekno’yu yüzde 39 bin 484 büyümeyle yüksek katma değerli iletişim hizmetleri veren Millenicom izliyor. A Tipi Uzak Mesafe Haberleşme Lisansı sahibi ve İnternet servis sağlayıcısı olan Millenicom, Avrupa genelinde de hizmet veriyor. Programda üçüncü sırayı ise yüzde 8 bin 192’lik büyüme oranıyla katma değerli dijital eğlence ürün ve hizmetlerde faaliyet gösteren Cetech aldı.

Yeni kategori eklendi

Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü’nü ise son üç yıldır üst üste programda yer almayı başaran firmalar arasında yüzde 1365 ile en hızlı büyümeyi gerçekleştiren STM Savunma aldı. Programa bu yıl yeni bir kategori olarak eklenen Big Stars kategorisinde ise birinciliği 2008 yılındaki 372 milyon Euro’luk net satış geliri ve yüzde 90’lık büyüme oranı ile Aselsan elde etti. Aselsan’ın ardından, 2008’de 190 milyon Euro’luk net satış geliri ve yüzde 282’lik büyümeyle Multinet ikinci oldu. Üçüncülüğü ise 259 milyon Euro net satış geliri ve yüzde 451 büyüme oranı ile Datateknik aldı.

Fast50’de yükselecek

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 Programı’ nın sonuçlarını değerlendiren Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortağı Sait Gözüm şunları söyledi: “Son 4 yıldır bu yarışmalarda gördüğümüz büyüme hızlarının bu yıl rekor seviyelere ulaştığını gördük. Şu ana kadar yüzde 42 binli büyüme hızlarına hiç erişmemiştik. Yaşanan kriz ortamına karşın programda bu yıl beş haneli büyüme oranları görüldü ve firmaların son beş senedeki büyümelerinin ortalaması yüzde 2 bin 720’yi buldu. Bu geçen senelere oranla yüzde 100’ün üzerinde bir artışı ifade ediyor. Bunlar çok önemli rakamlar ve bu yılki Fast500 EMEA sıralamasında Türk firmalarını ilk sıralarda görürsek şaşırmayacağım.”

Büyükler Ligi’nde yüzde 300 büyüme

BU yıl ilk kez Big Stars olarak adlandırılan kategoride 50 milyon Euro ve üzeri firmaların yer aldığını aktaran Sait Gözüm, “Büyükler Ligi’nde Aselsan, Multinet, Datateknik, Havelsan ve KoçNet gibi isimlerin yüzde 90-300’ü aşkın büyüme başarısına imza attı. Bunu, kurumsallaşmış yapının ve başarılı büyüme stratejilerinin bir sonucu olarak görüyor ve bu olgunun teknoloji şirketlerimizde artık gelenekselleşmeye başladığını memnuniyetle gözlediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title