Haberler

Türk Tarım Orman Sen Üyeleri Tayinleri ve Atamaları Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Tarım Orman Sen Mersin Şubesi üyeleri, Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tayinleri ve atamaları protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman Sen Mersin Şubesi üyeleri, Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tayinleri ve atamaları protesto etti.

Öğle saatlerinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün önünde bir araya gelen Türk Tarım Orman Sen üyeleri, tayinlere ve atamalara tepki gösterdi. Burada üyeler adına açıklama yapan Türk Tarım Orman Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Buyruk, Orman Genel Müdürlüğü'nün rotasyon uygulaması adı altında yapılan tayinlerin kıyıma dönüştüğünü savundu. Bu tayinlerin kabul edilemez olduğunu belirten Buyruk, "13 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ancak Orman Mühendisleri Odası ve ormancılık alanında faaliyet gösteren örgütlü sendikalarca yürütmenin durdurulması ve iptali istemli, Danıştay'da davası devam eden 'Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik' hükümlerine dayanarak, zorunlu rotasyon uygulaması adı altında hukuka aykırı atamalarla adeta kıyım yapılmakta, binlerce çalışan ve aileleri sürgün edilerek mağdur edilmektedir. Atamaları yapan yöneticiler durumu izah edememekte, yapılan işlem için sadece Bakan'ın talimatı diyebilmektedirler. Orman Genel Müdürlüğü, gerçekleştirdiği atamalarda ehliyeti, liyakat, mesleki deneyim ve hakkaniyet ilkelerini ihlal etmekte, hukuka aykırılığı açıkça belli olan olan yönetmeliğin ortaya koyduğu hükümlere dahi uyulmamaktadır" diye konuştu.

Yapılan tüm atamaların bir an önce iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Buyruk, "Hukuken yok hükmünde olan bu Bakanlık oluru ve bu olurun içinde yer alan diğer Bakanlık oluruna dayanarak, ilk defa işletme müdürü yardımcılığı, işletme müdürlüğü, bölge müdür yardımcılığı ve bölge müdürlüğüne yapılan atamaları derhal iptal edilmeli, hukuksuz düzenlemeyi çıkaranları ile bu olura dayanarak atama yapan ilgililer hakkında soruşturma başlatılmalı, bu atamalar nedeniyle uğratılan devlet zararları sorumlulardan tazmin edilmelidir. Orman meslek ve emek örgütleri platformu olarak, hukuka ayrı şekilde kıyıma uğrayan meslektaşlarımızın her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Hukuki zeminde haklarını soruna kadar savunacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından üyeler, olaysız bir şekilde işlerinin başına döndü. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Gazeteler Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title