Haberler

Türk Takımlarının Başarısı, Hakemliğe de Etki Ediyor"

Milli hakem Çakır: "Futbol ve hakemlik, birbirinden farklı değil, yani takımlarımızın Avrupa kupalarında gösterdiği başarılar, milli takımımızın başarıları, hakemliğe de etki ediyor.

İBRAHİM YOZOĞLU - Türkiye'yi 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılarak Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda temsil eden milli hakem Cüneyt Çakır, futbol ve hakemliğin birbirinden farklı olmadığını belirterek, "Takımlarımızın Avrupa kupalarında gösterdiği başarılar, milli takımımızın başarıları, hakemliğe de etki ediyor. Bu nedenle bunu bütün görmek gerekiyor" dedi.

Çakır, AA muhabirine, uzun yıllardır sabırlı, planlı ve programlı çalışma sonucunda başarıya ulaştıklarını söyledi.

Son 6-7 yıllık dönemde Avrupa ve dünyada düzenlenen turnuvalarda, büyük maçlarda 7 yarı final ve 1 final yönettiklerini kaydeden Çakır, "2 Avrupa Kupası yarı finalimiz, 1 Şampiyonlar Ligi yarı finalimiz var, Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası yarı finalimiz var. Yine bu U20 - U21 turnuvalarında yarı finallerimiz var. Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda final maçı yönettik ve buralara geldik" şeklinde konuştu.

Avrupa ve dünya karşılaşmalarındaki ilk maçlara Türk hakemleri olarak 1-0 mağlup başladıklarını ifade eden Çakır, FIFA'da ve UEFA'da hakemlerin 4 kategoriye ayrıldığını anlattı.

Türk hakemlerinin bu karşılaşmalara dördüncü kategoriden başladığını hatırlatan Çakır, şöyle devam etti:

"Diğer ülkelerin hakemleri üçüncü kategoriden başlıyor. Ne oluyor, siz bir adım daha geriden başlamış oluyorsunuz. Onları yakalamak için iki katı çalışmak zorundasınız. Çok daha fazla antrenman yapmalısınız. Maçlarda onlardan daha iyi performans sergileyeceksiniz ki onları yakalayacaksınız. Biz önce bunu sağladık, sonra dedik ki 'büyük maçlar yönetelim, turnuvalarda olalım, kalıcı olalım...' Bunu gerçekleştirdik ama hala yolun başındayız, gidecek çok mesafe var. Türk hakemliğinin bundan sonra 40 yıl daha beklememesi için hep bu turnuvada olmak istiyoruz. Yarı finallerde, finallerde görev almak istiyoruz ki bundan sonra Türk hakemliği turnuva, final maçı olduğunda akla gelenler Türk hakemleri olsun."

"Ülke futbolu hakemliği de etkiliyor"

2014 FIFA Dünya Kupası'nda 3 maç yöneten hakem Cüneyt Çakır, FIFA ve UEFA'nın yaptığı kategorilendirmenin sadece hakemlikle ilgili problem olmadığını aktardı.

Kategorilendirme yapılırken ülke futbolunun da göz önüne alındığını dile getiren Çakır, "Üçüncü kategoriden başlayan ülkelerin hakemleri çok kuvvetli. Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya gibi ülkeler. Futbol ve hakemlik, birbirinden farklı değil, yani takımlarımızın Avrupa kupalarında gösterdiği başarılar, milli takımımızın başarıları, hakemliğe de etki ediyor. Bu nedenle bunu bütün görmek gerekiyor" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Cüneyt Çakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title