Haberler

Türk Sporunun Altın Kalpleri Ödül Gecesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türk Sporunun Altın Kalpleri Ödül Gecesi

Ankara Palas'ta katılımcılardan detaylar

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın konuşması

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt' konuşması

Ödül töreni

AA muhabiri Hüseyin Doğru'nun AA'ya verilen ödülü alması

Ödül alanların toplu fotoğraf çekimi Türk Sporunun Altın Kalpleri Ödül Gecesi

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği tarafından ikincisi organize edilen gecede, 38 ödül dağıtıldı

Anadolu Ajansı, haber ajansları kategorisinde ödüle layık görüldü

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan:

"Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri de hep birlikte yıktık"

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği tarafından ikincisi organize edilen Türk Sporunun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor Ödül Gecesi, Ankara Palas'ta yapıldı.

Spor camiasını bir araya getiren gecede, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın yanı sıra aralarında sporcu, yönetici, milletvekili, kurum ve kuruluşlara toplam 38 ödül dağıtıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 2002 yılından bu yana Türkiye'de her alanda bir değişim ve dönüşümün yaşandığını belirterek, "Ekonomiden ticari alana, altyapıdan ulaştırmaya çok önemli değişimleri hep birlikte gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri de hep birlikte yıktık. Eksikler mutlaka vardır ama çok önemli adımlar atıldığının hepimiz farkındayız." diye konuştu.

Ceylan, 2005 yılında bin 500 maddelik hukuk mevzuatını kapsayan bir engelliler kanunu çıkardıklarını dile getirerek, "Anayasanın 10. maddesini değiştirdik. 2010 yılındaki referandumla pozitif ayrımcılık getirdik. Bu, engelli vatandaşlarımızın, hemen her alanda önünün açılmasına vesile oldu. Engelli istihdamını kanuni zorunluluk yaptık. Bugün 40 binin üzerinde engelli kardeşimiz her türlü meslek dalında istihdam edilmektedir." şeklinde görüş bildirdi.

Bir zamanlar, evde bakım konusunun Türkiye'de kanayan yarası olduğunu vurgulayan Ceylan, şöyle devam etti:

"Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu konuya ciddi kaynaklar aktarmaya başladık. 500 bin vatandaşımız evde bakım yardımı almaktadır. Ücretsiz seyahati, toplu taşıma araçlarına engellilerle ilgili zorunlulukları, tüm binalarda kolay ulaşımı sağlayacak düzenlemeleri zorunlu hale getirdik. Belediyeler ilgili alanlarda düzenlemeler gerçekleştirdi. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha fazla açılması noktasında, spor alanında da önemli gelişmeler oldu. Engelli sporcu sayısında çok ciddi artışlar söz konusu. Tüm bu gelişmelerde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok önemli bir vizyonu ve emeği bulunmaktadır. Takdirlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Tabii ki bu alanda ne yapılsa azdır ama bu iyileştirmeleri hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Ensar Kurt : "Engelli kardeşlerimiz, bize çok güzel hayat dersleri veriyor"

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt ise, "Bedensel, görme, işitsel ve zihinsel engelli kardeşlerimiz, bize çok güzel hayat dersleri veriyor. Engel dediğimiz kavramın gerçekte olmadığını, sporla aşılarak ne kadar güzel başarı hikayelerine imza atabileceklerini, elde ettikleri başarılarla çok iyi ispatladılar. Biz de bu gecede basın aracılığıyla onları diğer engelli kardeşlerimizle buluşturmak istedik." dedi.

Derneklerinin, engelli gruplarında birçok spor branşında faaliyet gösterdiğini dile getiren Kurt, "Amacımız, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yanı sıra engelli çocuklarımızın spor yapabilmeleri için onları spor hocalarımızla buluşturmak, belli bir seviyeye gelenleri ise belediye, kamu kurum ve kuruluşlarımızda istihdam edilmesinin önünü açmaktır. 2016 Rio Paralimpik Oyunları öncesinde bir araya gelerek, bu çocuklarımızın, milyonlarca engelli çocuğumuza örnek teşkil etmelerini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kategorilerinde ödüle layık görülenlere plaketlerini, bakan yardımcısı Ceylan takdim etti. Anadolu Ajansı da, haber ajansları kategorisinde ödüle layık görüldü.

Gecede ödül alanlar şöyle:

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu: Ali Topaloğlu, Dilara Çevik, Mihriban Kaya, Tuğba Çelik, Ayşe Kader Yavuz (sporcular), Birol Aydın (federasyon başkanı)

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu: Abdullah Öztürk, Nergiz Altuntaş, Selim Demirdağ, Osman Çakmak (sporcular), Arif Ümit Uztürk (federasyon başkanı)

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu: Erkek Golbol Milli Takımı, Kadın Golbol Milli Takımı, Abdullah Çetin (federasyon başkanı)

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu: Futbol Milli Takımı, Güreş Milli Takımı, Yakup Ümit Kihtir (federasyon başkanı)

Proje ödülleri: Osman Akdemir ve Caner Erkin (sporcular, Açık Deniz Yüzme Şampiyonası) Spor Toto Teşkilat Başkanlığı (engelli otobüsü alınması), Türkiye Futbol Federasyonu-Turkcell (sponsorluk)

Televizyon programları: Engelsiz Spor (TRT), Spor&Spor (Ülke Tv), Futbol Dışı (TRT Spor)

Haber ajansları: Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı

Spor kulübü: Konya Büyükşehir Belediyespor

Yılın röportajı: Kübra Ertuğu (NTV Spor)

Diğer ödüller: Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (destek ve hizmet ödülü), Mesut Akgül (Yeni Mamak Projesi)

Engelli Dostu Ödülleri: Fatma Güldemet Sarı (Çevre ve Şehircilik Bakanı), Necdet Ünüvar (Adana milletvekili), Serkan Bayram (Erzincan milletvekili), Bennur Karaburun (Bursa milletvekili), Zehra Taşkesenoğlu (Erzurum milletvekili), Mahmut Sami Mallı (25. dönem Ankara milletvekili)

Hizmet ödülü: Fatih Çintimar (Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı), Musa Aydın (Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı)

Kaynak: AA / Spor

Anadolu Ajansı Ensar Kurt Palas Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title