Haberler

Türk Sinemasının Unutulmaz Oyuncularından Tanju Gürsu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede Salı günü hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Tanju Gürsu (77), bugün son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü oyuncu, solunum yetmezliği nedeniyle İçerenköy Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Tanju Gürsu, solunum yetmezliği nedeniyle önceki gün hayata gözlerini yummuştu. 77 yaşında yaşama veda eden ünlü aktör, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tanju Gürsu için bugün Nişantaşı'ndaki Teşvikiye Camii'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanan ünlü aktörün cenazesine, Gürsu'nun eşi Ayla Gürsu, oğulları Kerem ve Emre Gürsu, merhumun oyuncu ve yönetmen kardeşi Temel Gürsu başta olmak üzere, ailesi, sanatçı dostları; Ediz Hun, Türkan Şoray, Yusuf Sezgin, Serdar Gökhan, Aydemir Akbaş, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu, TBMM Başkan Vekili CHP'li Akif Hamza Çebi, işadamı Yılmaz Ulusoy gibi sanat, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Cami avlusu dolup taşarken, kardeşi Temel Gürsu ile oğulları Emre ve Kerem Gürsu taziyeleri cami avlusunda kabul etti.

Kardeşi Temel Gürsu, bir zamanlar Yeşilçam'da birlikte rol aldıkları eski oyuncular, ünlü aktörü ve onunla yaşadıkları hatıraları paylaştı.

Merhumun oyuncu ve yönetmen kardeşi Temel Gürsu, "Türk sineması bir ağabeyini kaybetti. Herkesin sevgilisiydi. Çok duyguluyum, konuşamıyorum. Ömrü bu kadarmış, nur içinde yatsın" dedi. Tanju Gürsu'nun son iki gün yoğun bakımda kaldığını söyleyen Temel Gürsu, "Ağabeyimi hiç öyle görmemiştim" diyerek gözyaşı döktü.

"Maalesef tığ gibi delikanlıyı kaybettik" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise "Mahalleden de büyüğümüzdü. İyi işler yaptı, güzel izler bıraktı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Yeşilçam'ın ünlü aktörlerinden oyuncu Yusuf Sezgin de Tanju Gürsu ile olan anılarını paylaştı. Sezgin, "Sevgili dostumuz, büyüğümüz, kendini sinemaya adamış, emek vermiş bir ismi kaybettik. Çok iyi bir insandı, zamansız gitti. Takdir-i İlahi. Mekanı cennet olsun, Türk sinemasının başı sağolsun" dedi.

Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan ünlü oyuncu Türkan Şoray da, cenaze törenine katılanlar arasındaydı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Şoray, uzatılan mikrofonlara, "Şu anda ne söylenebilir ki. Çok üzgünüm" demekle yetindi.

TANJU GÜRSU KİMDİR?

Tanju Gürsu, Hayati ve Mediha Gürsu'nun 3'ü kız, 2'si erkek çocuklarından biri olarak 1938'de Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde dünyaya geldi. Trabzon Lisesini bitirdikten sonra 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanan Gürsu, oyuncu olarak sinemaya başladı. Sinema sektöründe birçok film ve dizide rol alan sanatçı, daha sonra Anıt Film adlı bir şirket kurarak yapımcılık işine de girdi. Burada üç film senaryosu yazıp, beş filmde yönetmenlik yapan Tanju Gürsu, ilk kez 1988 yılında Kurtar Beni filmiyle Altın Portakal ödülünü kazandı. 1997 yılında tartışmalı biçimde "Köpekler Adası" filmiyle "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde bir kez daha ödüle layık görülen ünlü aktör, ayrıca 1998-99 yılları arasında yaklaşık bir yıl boyunca Trabzonspor'da İdari ve Teknik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayla Gürsu ile evli olan Tanju Gürsu, Kerem ve Emre adında iki erkek evlat sahibi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkan Şoray Temel Gürsu Tanju Gürsu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title