Haberler

Türk Sinemasının Sultanına Fahri Doktora

Haber: Ezgi ÇAPA - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHATürk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'a Beykent Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Haber: Ezgi ÇAPA - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'a Beykent Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Fahri doktora töreninde gündemdeki olaylara değinen Türkan Şoray, "Çok acılı günler geçiriyoruz. Masum insanlarımızı kaybettik. Yüreğimiz karardı. Artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla, kenetlenmemiz gerektiği zaman diye düşünüyorum. Milletçe sevgi ile kenetlenmeliyiz" mesajını verdi.

Beykent Üniversitesi Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı verdi. Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştirilen törene kızı Yağmur Ünal ile gelen Türkan Şoray'a sinema eleştirmeni Atilla Dorsay da eşlik etti. Beykent Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Karahan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı törende alkışlar ve sevgi gösterileri ile karşılanan Türkan Şoray'ın rol aldığı filmlerden kesitler sunuldu.

"YÜREĞİMİZ KARARDI"

Konuşmasına ülke gündemine damgasını vuran terör olaylarına değinerek başlayan Türkan Şoray, "Çok acılı günler geçiriyoruz. Masum insanlarımızı kaybettik. Yüreğimiz karardı. Artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla, kenetlenmemiz gerektiği zaman diye düşünüyorum. Milletçe sevgi ile kenetlenmeliyiz" ifadesini kullandı.

"ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR UNUTAMADIĞIM BİR ANI OLACAK"

Beykent üniversitesi tarafından verilen fahri doktora ünvanına teşekkür eden Türkan Şoray, "Bu şekilde onurlandırılmak ömrümün sonuna kadar unutamayacağım bir anı olacak. Bu onuru ömrümün sonuna kadar taşıyacağım" dedi.

"İYİ Kİ SİNEMACI OLMUŞUM"

Sinemanın hayatındaki yerini anlatan Şoray 'Bugün 'hayat bana çok güzellikler verdi' diye düşünüyorum. Sinema, sanat dünyayı güzelleştirir. Benim de hayatımı güzelleştirdi. Bu bana hayatın bir lütfu. İyi ki sinemacı olmuşum. 50 senemi, ömrümü sinemaya adamışım. Teşekkürler sinema" ifadelerini kullandı.

TÜRKAN ŞORAY DOKTORA CÜBBESİ GİYDİ

Türkan Şoray'a fahri doktorasını takdim eden Rektör Mehmet Emin Karahan, daha sonra Şoray'a doktora cübbesini giydirdi. Törenin ardından basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Şoray, beyaz camda olduğu gibi günlük hayatta da son derece doğal olduğu övgülerine 'Ben buyum, her zaman aynı Türkan'ım" diyerek yanıt verdi. Rektör Karahan da Mevlana'nın sözlerini hatırlatarak "Türkan Şoray, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan biri" yorumunda bulundu.

TÜRKAN ŞORAY'IN KOSTÜMLERİ SERGİLENDİ

Törenin ardından, Türkan Şoray'ın rol aldığı filmlerde kullandığı kostümlerin ve film afişlerinin yer aldığı sergi gezildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beykent Üniversitesi Türkan Şoray İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title