Haberler

Türk Sineması IV. Kez Roma'da

Güncelleme:

Festivalin açılışı öncesi, Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin tarafından büyükelçilik rezidansında bir resepsiyon verildi. Resepsiyonda Festival Onursal Başkanı Ferzan Özpetek ile birlikte festivalde Onur Ödülü alan Hümeyra, açılış filmi "Unutursam Fısılda"nın yönetmeni Çağan Irmak ile başrol oyuncusu Mehmet Günsür ve festival konukları Kenan İmirzalıoğlu, Çağatay Ulusoy ve festival sponsoru Twigy'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel de katıldı.

İtalyan sinema sektörünün önde gelen isimlerinin de katıldığı gecede İtalyan sinema seyircisinin Türk sinemasına gösterdiği ilgi ve festival konuklarının yeni projeleri sohbetlerin ortak konusu oldu.

Festival, genç yönetmenlerin filmlerinden ustaların eserlerine, popüler sinema örneklerinden festivallerden ödülle dönen yapımlara geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, kısa filmlerlere de programında yer veriyor. İtalya ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü kuran Roma Türk Film Festivali, bu yıl ki programında da yine Türk Sineması'nı "panoramik" bir bakışla ele alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ferzan Özpetek Mehmet Günsür Çağan Irmak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title