Haberler

TSK: Cerablus ve Civarındaki 21 Hedef Tam İsabetle Vuruldu, 2 IŞİD Hedefi İmha Edildi

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetlerince, teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 21 hedef Fırtına obüsleriyle 108 atım yapılarak tam isabetle vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 7'nci gününde dün saat 16.30'dan bu yana Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen 21 hedefin Fırtına obüsleriyle 108 atım yapılarak tam isabetle vurulduğunu bildirdi. Açıklamada, "Dün gece koalisyon hava kuvvetlerine ait 2 adet A-10 uçağı ile Cerablus yakınındaki 2 IŞİD hedefi imha edildi" denildi. A-10 uçakları askeri literatürde, 'tank avcısı' olarak adlandırılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin IŞİD'le mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü belirtildi.

21 HEDEF 108 ATIMLA TAM İSABET VURULDU

Bu kapsamda harekatın 7'nci gününde, dün saat 16.30'dan bu yana Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 21 hedefin Fırtına obüsleriyle 108 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu; Koalisyon Hava kuvvetlerine ait iki uçakla (A-10) dün gece 23.10'da Cerablus bölgesi civarında tespit edilen 2 IŞİD hedefinin vurularak imha edildiği bildirildi.


ALÇAK İRTİFADA UÇUYOR

A-10 uçakları, düşük irtifada ve yavaş uçuyor. Bu nedenle güçlü bir zırhı olmasına karşın karadan açılan uçak savar ateşine karşı daha savunmasız olduğundan genellikle avcı tipi savaş uçaklarının eskortluğunda görev yapıyor. A-10 uçaklarının taşıdığı mühimat tank gibi zırhlı araçların imhasında kullanılıyor.

SİVİL HALKIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cerablus Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title