Haberler

TSK Suriye'de 6 PYD/PKK Hedefini Vurdu

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının 59'uncu gününde, 40 IŞİD terör örgütü hedefine ve 6 PYD/ Pkk hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapıldığını açıkladı. Üç Muhalifin şehit olduğunu, 11 Muhalifin ise yaralandığını bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı'nın" Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin IŞİD'le mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü vurgulandı.

Fırat Kalkanı Harekatı 59'uncu gününde, Azaz-Rai-Cerablus hattında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alınarak, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkacak fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam edildiği kaydedildi.

3 MUHALİF ŞEHİT, 11 MUHALİF YARALI

IŞİD terör örgütü mensuplarınca Azaz ve Türkmen Barı meskün mahallerine yönelik düzenlenen bombalı araç saldırıları sonucu üç Muhalifin şehit olduğu, 11 Muhalifin ise yaralandığı, destek sağlayan unsurlarıda zayiat ve hasar meydana gelmediği bildirildi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 156 meskün mahalde (yaklaşık 1.265 km²) kontrol sağlandığı belirtildi.

40 IŞİD VE 6 PYD/PKK HEDEFİ İMHA EDİLDİ

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 40 IŞİD TÖ hedefine ve 6 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak IŞİD ve PYD/PKK TÖ mensupları baskı altına alındığı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldığı ifade edildi.

Koalisyon güçleri tarafından; Tarhin'de tespit edilen IŞİD TÖ unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekatı sonucunda, 1 aracın imha edildiği kaydedildi.

IŞİD TÖ'den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 17 EYP'nin kontrollü olarak imha edildiği, harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 235 EYP'nin kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İHA'LAR İLE KESİNTİSİZ KEŞİF VE GÖZLEM

Suriye sınır hattında İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edildiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

"AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verilmekte ve sağlık hizmetleri karşılanmaktadır.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Kaynak: AA / Güncel

PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
title