Haberler

Türk Şekerli Ürünler Sektörü Rusya Krizinden Etkilenmedi

Görüntü Dökümü : -Şekerleme ürünlerinden görüntüler Elvan Grup İcra Kurulu Başkanı Özmen Genç -Tiltay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tiltay Alipaşazade Lokumları Genel Müdürü Ali Açıkgöz Türk şekerli ürünler sektörü Rusya krizinden etkilenmedi Almanya'nın Köln kentinde devam eden 46'ıncı ISM Şekerleme ve Bisküvi Fuarı'na katılan Türk firmalarının temsilcileri, Rusya ile yaşanan krizden çok az etkilendikleri ve sorunu yeni pazarlarla aşmaya başladıklarını kaydetti.

Görüntü Dökümü :

-Şekerleme ürünlerinden görüntüler

Elvan Grup İcra Kurulu Başkanı Özmen Genç

-Tiltay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tiltay

Alipaşazade Lokumları Genel Müdürü Ali Açıkgöz Türk şekerli ürünler sektörü Rusya krizinden etkilenmedi

Almanya'nın Köln kentinde devam eden 46'ıncı ISM Şekerleme ve Bisküvi Fuarı'na katılan Türk firmalarının temsilcileri, Rusya ile yaşanan krizden çok az etkilendikleri ve sorunu yeni pazarlarla aşmaya başladıklarını kaydetti.

Dünya şekerli ürünler sektöründe dünyada 10. sırada olduklarını ifade eden yetkililer, dünya sıralamasında daha üst sıralara tırmanmak için Ekonomi Bakanlığı'nın Turquality desteğiyle markalaşmaya önem verdiklerini ve dağıtım kanallarını güçlendirdiklerini aktardı.

Rusya ile yaşanan krizin kendilerini bir nebze de olsa olumsuz yönde etkilediğini ancak dünyadaki farklı ülkelerden yeni pazarlar bularak bu sorunu aşmaya başladıklarını anlatan temsilciler, gelecekte bu yeni pazarların Rusya pazarının önüne geçeceğini ifade etti.

Sektör temsilcileri gelecekten ümitli

Bu sektörde Türkiye'nin dünyada 10. sırada yer aldığını ifade eden Elvan Grup İcra Kurulu Başkanı Özmen Genç, "Aslında önümüzde çok daha gidilebilecek yol var. Gerek üretim kapasitelerimiz, gerek ürün çeşitliliğimiz, gerek ürün kalitemize baktığımızda bir miktar daha marka ve yatırım kanalı yatırımlarıyla çok daha yukarılara çıkabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanlığı'nın Turquality desteği ile birlikte yurt dışındaki ülkelerdeki markalaşma faaliyetlerine son derece hız verdiklerini belirten Genç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu markalaşma faaliyetlerimizle birlikte hem dağıtım kanallarındaki gelişmemiz hem de tüketici nezdindeki algımız çok daha yukarı çıkacağından dolayı hem firmamız özelinde hemde Türkiye'deki şekerli mamüller üreticileri nezdinde çok daha yukarılarda yer alabileceğizi düşünüyorum. Hem ülkemizin enerjisi, hem ürün çeşitliliğimiz, hem de bu konudaki üretim tecrübemiz itibarıyla dünyada marka olmuş birkaç ülke arasına girmememiz için sebep yok."

Tiltay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tiltay da sektörün dünya genelinde bir kriz yaşadığını ifade ederek, bu krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini düşündüklerini söyledi.

Kapanan Rusya pazarının yerine yeni pazarların açılmasını hedeflediklerini dile getiren Tiltay, "Önümüzde İran var, Güney Amerika ülkeleri var. İnşallah bu yeni pazarlara açılacağız ve kapanan Rusya pazarının çok daha büyük potansiyelelerine ulaşmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Alipaşazade Lokumları Genel Müdürü Ali Açıkgöz ise geçen yıllara oranla fuara katılanların sayısında azalma gözlendiğini ancak katılımcıların gezip giden müşteriler değil, ilgi duyan ve alıcı müşteriler olduğunu söyledi.

Rusya krizinin kendilerini olumsuz anlamda pek etkilemediğini söyleyen Açıkgöz, "Rusya biter Ortadoğu başlar. Ortadoğu'da ikili ilişkilerimiz iyi olduğu sürece hiçbir sıkıntı yaşamayız" dedi.

Çikolata, şeker, gofret, bisküvi ve çerez gibi ürünlerin yanı sıra sektördeki son yeniliklerin sergilendiği fuar yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Açıkgöz Almanya Rusya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title