Haberler

Türk Savunma Sanayii Göğüs Kabarttı

Güncelleme:

Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı öncesi, Türk savunma sanayii tarafından üretilen mühimmat ve araçların bulunduğu sergi göz doldurdu.

Bu yıl ilk defa dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla, Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde icra edilecek olan Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı öncesi, Türk savunma sanayii tarafından üretilen mühimmat ve araçlar sergilendi. Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı öncesi, Türk savunma sanayii tarafından üretilen mühimmat ve araçların bulunduğu sergi göz doldurdu. Serginin en dikkat çeken ürünleri ise F-35'lerde kullanılacak yerli üretim roketler ve silahlı insansız hava aracı oldu.

TÜRKİYE'NİN BU KONUDAKİ BAŞARISINI ORTAYA KOYDU

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, İngiltere, Katar, Pakistan, Polonya ve Suudi Arabistan'dan da birlik ve unsurların katılacağı tatbikat öncesi, Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde açılan sergide bulunan mühimmat ve araçlar, Türkiye'nin bu konudaki başarısını ortaya koydu.



BAYRAKTAR SİLAHLANDI

Tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen "Bayraktar" isimli insansız hava aracının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren ilk milli hava aracı olduğunu söyleyen firma yetkilisi Mustafa Köseoğlu, "3 bin saati aşkın süredir operasyonel olarak görev yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl aralık ve bu yıl nisan aylarında Roketsan'ın ürettiği mini mühimmatla başarılı atışlar gerçekleştirerek, Türkiye'nin silahlandırılmış ilk milli hava aracı oldu. Dünyada bu anlamda 6 ülkeden biri olduk." dedi.

8 KİLOMETREYE KADAR ETKİLİ KULLANILABİLİYOR

Bayraktar'ın üzerinde bulunan Roketsan Mini Akıllı Mühimmat, atış yüksekliğine bağlı olarak 8 kilometreye kadar etkili kullanılabiliyor. Mini Akıllı Mühimmat, yüksek vuruş hassasiyetinin yanı sıra hareketli hedeflere karşı da etkili.



ÖZDEMİR: DÜNYADAKİ BENZERLERİNİN TERSİNE GÜDÜMLÜ BİR FÜZEDİR

"Cirit" ismini verdikleri lazer güdümlü füzenin yaklaşık 8 kilometre menzile sahip olduğunu kaydeden Roketsan yetkilisi Ufuk Özdemir, "Dünyadaki benzerlerinin tersine güdümlü bir füzedir.

"BİRÇOK ARACA ENTEGRE EDİLEBİLİYOR"

Sadece duran hedefleri değil hareketli hedefleri de tahrip edebilen bir füzedir. Birçok araca entegre edilebiliyor. Dünyada muadili olan ABD üretimi füze yalnızca 5,5 kilometre menzile sahip." diye konuştu.

"F-35'LERDE KULLANILACAK BİR FÜZE"

Tamamen yerli üretim olan Stand Off Mühimmat (SOM) füzelerinin A, B modellerinin halihazırda F-4 ve F-16 uçaklarında kullanıldığını anlatan Özdemir, "İmzalanan anlaşma gereği F-35'lerde kullanılacak bir füze. SOM-J ile ilgili çalışmalarımız başladı. Yakın bir zamanda F- 35'lerin envantere girmesiyle birlikte bu füzeleri de kullanıma sunacağız" ifadelerini kullandı.

SOM füzeleri, uzun menzil ve düşük görünürlüğünün yanı sıra yüksek vuruş hassasiyetine sahip. Cirit füzesi ise Atak, Cobra, hafif taarruz, genel maksat ve muharebe helikopterlerinin yanı sıra sınır devriye uçakları, insansız hava araçları ile zırhlı kara araçlarında ve korvetler ve süratli devriye botlarında kullanılabiliyor.

EYP'LERE KARŞI YENİ "EJDER YALÇIN"

İç güvenlik harekatı sırasında artan el yapımı patlayıcılara (EYP) karşı geliştirilen Ejder Yalçın ETİ (EYP Tespit ve İnceleme Sistemi) ise güvenlik güçlerinin en büyük yardımcılarından birisi olacak. 8,5 metrelik robotik kolu sayesinde EYP'lere gğvenli mesafeden yaklaşan Ejder Yalçın ETİ, üzerindeki kameralar ve sensörler sayesinde bu tehlikeleri bertaraf edebiliyor.

ALTAY'A AKTİF KORUMA SİSTEMİ GELİYOR

Serginin en gözde araçlarından birisi de Milli Tank Altay. Altay'ın ikinci versiyonunda aktif koruma sisteminin de bulunacağını açıklayan firma yetkilisi Ufuk Aybar, "Dönem 2 için görüşmelerimiz sürüyor. Teklife çağrı dosyasına cevap verdik" diyerek Altay tankının kısa zamanda TSK envanterine katılacağını belirtti.

MALEZYA'YA ZIRHLI ARAÇ İHRACI

Ürettikleri zırhlı araçları Malezya'ya ihraç ettiklerini anlatan Cem Altınışık da "Bu aracı 11 değişik konfigürasyonda Malezya'ya teslim ediyoruz. Bu proje kapsamında Malezya'ya çok büyük bir teknoloji ihracatı gerçekleştirdik. 90'lı yıllarda dışarıdan öğrendiğimiz zırhlı araç teknolojisini şuan üçüncü ülkelere transfer etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malezya Türkiye İzmir Efes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

Adınızı Yazın:

oh oh oh alevi katli için daha çok teknoloji mükemmel

0
79
yanıtYanıtla
bence:

keşke insanlar hiç savaşmasa da böyle aletlere ihtiyaç olmasa, ama mecburuz

63
4
yanıtYanıtla
TC:

HEY YAVRUM GÖĞSÜMÜZ KABARDI HEY BE NELER ÜRETİYORUZ HEY BE AKPLİLER HEY SEVİNİN LAN DOĞUDA KÜRTLER MALI GÖTÜRSÜN ÜLKE BÖLÜNSÜN ELİN ADAMI TANK ÜRETSİN SANA İTELESİN SENDE SEVİNNNNN OĞLUM ÜLKE GİDİYOR

6
56
yanıtYanıtla
cemal:

çekemeyenler çatlasın

49
2
yanıtYanıtla
simsek:

Birde icimizdeki ispiyoncular olmasa hükümeti basarisizliga itmek icin bütün ihanetleri cekinmeden yapiyorlar - cok sükür genede büyük mesafe katletdik yetermi yetmezzz

47
3
yanıtYanıtla
bayraktar:

ailesinin yeğenleri evinde boğazı kesilerek katledildi. Yinede insansız hava aracı projesinden vaz geçmediler. Allah razı olsun onlardan

47
0
yanıtYanıtla
İSATNBUL İSMAİL:

türkiye özellikle 2002 yılından itibaren hızla yükseliyor her alanda bayraktarın yaptığı bir numarılı silahlı iha dünyada eşi yok enerji alanındada hızla yükseliyoruz berat bey tam anlamıyla dahiane fikirlerini uygulamaya koymaya başladı artık enerji ihraç eder hale geliriz hertürlü düşmanımız bize korku ile bakıyor

37
3
yanıtYanıtla
Bir berber be birader:

Kesin chdp bu Anayasa mahkemesine goturur, demedi demeyin. . .

26
3
yanıtYanıtla
hilmicem:

Muhalifler(mhp, chp, hdp) akşama kadar devlet aleyhine paylaşımlarda bulunsun, boş boş devleti karalamak için yorumlar yazsın, akp milli silahlar yapıyor.

25
2
yanıtYanıtla
ahmet:

yapan bilim adamları, bunun akepe ile ilgisi yok, akepe den çok daha önce başlayan adamların ömrünü verdiği şeyleri nede güzel partizanlığa döküyorsun, chp nede alhte konuşsun embesil, hdp ye gelince, hani şu akepe ile resmen anlaşan pkk ile masaya oturulan partidenmi bahsediyorsun, hdp=pkk bunlarla oturup anlaşanda akepe idi, biraz düşün bakalım uyuyan vatandaş. . .

yanıt1
yanıt8
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title