Haberler

Türk Sanatçı İtalya'da 3. Oldu

Güncelleme:

Mersin'de soprano 28 yaşındaki Esra Yüce, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışmasında, Opera Solisti kategorisinde 3. oldu.

Mersin'de soprano 28 yaşındaki Esra Yüce, İtalya'nın Crispiano kentinde düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması'nda Opera Solisti kategorisinde 3'üncü oldu.

Teatro di Crispiano ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmaya Esra Yüce'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden opera solisti katıldı. Ön elemeleri geçen Esra Yüce finalde 70 opera solisti ile birlikte sahne aldı. Yarışmanın sonunda sesi ve sahne duruşu ile diğer solistleri geride bırakan Esra Yüce, dünya 3'ncüsü oldu. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Opera Bölümü'nü 2011-2012 döneminde onur belgesi ile mezun olan Adanalı sanatçı Esra Yüce, dünyanın bir çok ülkesinden opera solistlerinin katıldığı yarışmadan ödülle dönmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Büyük bir imkansızlık içerisinde bu yarışmaya katıldı. Eğer babam bana destek olmasıydı, yarışmaya gidemeyecektim" dedi.

Yarışmaya gitmeden önce yoğun bir ilginin olmasının kendisini korkuttuğunu da ifade eden Yüce, " Türkiye'de sanat kurumlarının kapatılmasının gündeme de olduğu İtalya gibi bir ülkeden Türkiye ve Mersin'e ödülle dönmek son derece önemlidir. Yarışmada dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar vardı. Ben, onları gördüğümde derece alacağıma inanmıyordum. Bu sonuç benim içinde sürpriz oldu. Şu anda her hangi bir yerde çalışmıyorum ama yarışma ile birlikte teklifler aldım. İtalya'nın Milano ve Bologna kentlerinde konserler vereceğiz Önümüzdeki günlerde de Arnavutluk'ta düzenlenecek bir yarışmaya katılacağım. Oradan da derece alarak Türkiye döneceğime inanıyorum" diye konuştu.

Esra Yüce, Londra'da 2 ay klas eğitimi alacağını, bundan sonraki hedefinin ise yurt dışında çalışmak olduğunu sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title