Haberler

Türk Sahil Güvenlik Ekipleri Yine Yüzlerce Hayat Kurtardı

Sahil Güvenlik ekiplerinin düzensiz göç faaliyetlerini önleme amacıyla düzenlediği operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Sahil Güvenlik ekiplerinin düzensiz göç faaliyetlerini önleme amacıyla düzenlediği operasyonlar aralıksız devam ediyor. Ekiplerin 10-14 Ağustos tarihlerinde düzenlediği operasyonlarda 2 bin 791 göçmen kurtarıldı.

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin, ülkelerine deniz yoluyla girmek isteyen kaçak göçmenlere gösterdiği insanlık dışı tutum ilk kez görüntülere yansırken, Türk Sahil Güvenlik ekipleri ise hayat kurtarmaya devam ediyor. Ekiplerimizin Ege Denizi'nde yürüttüğü "Ege'de Umut Harekatı" kapsamında 10-14 Ağustos 2015 tarihinde icra edilen 58 arama kurtarma operasyonunda 2 bin 791 göçmen kurtarıldı. İzmir'in Seferihisar, Çeşme, Dikili, Menderes, Foça ve Karaburun bölgelerinde yaşanan 13 olayda 940 göçmen, Çanakkale'nin Ayvacık bölgesinde yaşanan 15 olayda 757 göçmen, Aydın'ın Kuşadası ve Didim bölgelerinde yaşanan 11 olayda 527 göçmen, Muğla'nın Bodrum ve Datça bölgelerinde yaşanan 16 olayda 502 göçmen, Balıkesir'in Ayvalık bölgesinde yaşanan 3 olayda ise 65 göçmen kurtarıldı.

YUNANLAR ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ

11 Ağustos'ta İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'nin Eğri Liman geçidinde yaşanan ve Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının kaçak göçmenlere karşı olan insanlık dışı tavrının ilk kez görüntülere yansıdığı olayda 58 kaçak göçmen balıkçılar ve Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Buna benzer başka bir olay ise 12 Ağustos'ta Seferihisar'ın Doğanbey önlerinde yaşandı. Kurtarılan göçmenler, Yunanistan'a ait askeri bir botun kendilerini durdurduğu, benzin bidonlarını ve motorlarını alarak botlarını patlattığı, daha sonra Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerini kurtardığı anlattı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar Ege Denizi Çeşme İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title