Haberler

Türk Sağlıkçılar Gazze'ye Gidiyor

İsrail, Gazze üzerinde katliam uygularken, Türk sağlık çalışanları Gazze’de yaraları sarmak için seferber oldu.

İsrail, Gazze üzerinde katliam uygularken, Türk sağlık çalışanları Gazze'de yaraları sarmak için seferber oldu.

Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Refahını Yükseltme ve Dayanışma Derneği (ANTEKDER), insani yardım için İsrail'in çoluk çocuk demeden vurduğu Gazze için yardıma gidecek. ANTEKDER Genel Başkanı İlkay Aykar, "Kahraman anestezi teknisyeni arkadaşlarımızla Gazze'de ameliyatların devam edebilmesi için her şeyi göze alarak Gazze'ye gideceğiz" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DESTEK VERİYOR

Dernek olarak Gazze'deki katliama, insanlık suçuna, drama ve vahşete kayıtsız kalamadıklarını Sağlık Bakanlığı'nın da kendilerine destek verdiğini ifade eden Aykar, şöyle konuştu: "Türkiye çapındaki üyelerimizle Gazze'ye insani yardımda bulunmak için ülkemiz genelindeki sağlık çalışanı arkadaşlarımızı seferber ettik. 10 gönüllü kahraman anestezi teknisyeni arkadaşlarımızla birlikte Gazze'de ameliyatların devam edebilmesi için, insanların tıbbi müdahale yetersizliğinden hayatlarının yitirmemeleri için her şeyi göze alarak Gazze'ye gideceğiz."

TIBBİ MALZEME GÖTÜRECEKLER

Gazze için tıbbi malzeme de götüreceklerini belirten Aykar, Türkiye genelinden kendilerine birçok malzeme gönderildiğini dile getirdi. Anestezi devresi, enjektör,oksijen kanülleri, entülasyon tüpleri, kan yerine kullanılabilecek sıvı gibi birçok malzeme götüreceklerini söyleyen Aykar, "Türkiye'nin farklı illerinden bize malzemeler gelmeye başladı. Kendilerinden aldığımız bu malzemelerle 10 kahraman anestezi teknikeri yola çıkacağız" dedi.

"İSRAİL'DEN İZİN BEKLİYORUZ"

Sağlık camiasına örnek olma umuduyla yola çıkacaklarını anlatan Aykar, şöyle konuştu: "Yeryüzü doktorları ile birlikte İsrail makamlarından izin çıkması durumunda kısa bir zaman içerisinde intikal edeceğiz. Şu an Mısır Refah Sınır Kapısı'nı açmıyor, İsrail Erez Sınır Kapısı'nı açmıyor. Denizden abluka var, havadan abluka var. Hiçbir şekilde oradaki insanlara insani yardım götürülemiyor. Biz de insani yardım kampanyası adı sağlıkçılar olarak intikal etmek için gerekli başvurularımızı yapmış bulunmaktayız."

"ÖLÜMÜ GÖZE ALDIK"

Türkiye genelinde 20 bine yakın teknikerin bulunduğu ve çok sayıda başvuru aldıklarını belirten Aykar, başvurular arasından seçim yaparak eleme yaptıklarını belirtti. Özellikle evli ve çocuğu olmayan, sürekli bir rahatsızlığı olmayan insanları seçtiklerini aktaran Aykar, sözlerini şöyle tamamladı: "Oraya ölümü göze alabilen 10 anestezi teknisyeni götürmeyi planlamıştık. Her şeye hazırlıklı 10 teknikerle birlikte oraya intikal edeceğiz. Kaybedecek bir canımız var. Biz şehitlik makamına inanmış insanlarız. Bu bağlamda bizim arkadaşlarımızda korku değil heyecan var. Biz oraya kendi geride bıraktıklarımızı, bedenimizi düşünerek değil, tamamen oradaki insanların zulüm karşısında bir nebze de olsa rahatlamaları amacıyla gideceğiz. Ülkemizde ya da dünyanın başka yerinde nerede bir mazlum zulüm görüyorsa elimizden geldiği müddetçe kardeşlerimize yardım etmekle mükellefiz. Bugün eğer siz yanı başınızdaki komşunuzun evinin yanmasına sessiz kalırsanız, yarın sizin eviniz yandığında da bir kova su alıp gelen olmaz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

title