Haberler

Türk Sağlık-Sen İstişare Toplantısı

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Kahveci: "Bizler artık bu ülkede iş kazalarını görmek istemiyoruz"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de artık iş kazası görmek istemediklerini söyledi.

Kahveci, sendikasının Manisa Şubesi tarafından Taylan Plaza'da düzenlenen iş yeri temsilcileri istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Soma'daki maden kazası sonucu babaların evlatsız, evlatların da babasız kaldığını belirtti.

İhmaller ve alınmayan tedbir nedeniyle katliam yaşandığını söyleyen Kahveci, " Soma'da 301 vatandaşımızı iş kazası mı diyelim, dilim varmıyor iş kazası demeye. Çünkü iş kazası değil, bir felakette kaybettik" dedi.

Gelişmiş ülkelerde son 60-80 yılda maden kazası olmadığını vurgulayan Önder Kahveci, şöyle devam etti:

"Ülkemiz o hale gelmiş ki çok iyi bir kanun çıkarıyorsunuz ama o kanun uygulamada karşılık bulmuyor. Soma'daki facia, alınmayan tedbirlerin sonucunda ortaya çıkıyor. Bu adam kayırmacılığın, para kazanma hırsının, kapitalizmin kara yüzüdür. Dolayısıyla ülkemiz artık bunları atlatacak. Bizler artık bu ülkede iş kazalarını görmek istemiyoruz."

'Maaşlar enflasyona yenik düştü'

Memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ifade eden Kahveci, Memur-Sen ile yapılan toplu sözleşme kapsamında memura enflasyon farkı da ödenmeyeceğini kaydetti.

Ek zam verilmezse memurun ekonomik kayba uğrayacağını dile getiren Kahveci, şunları söyledi:

"Bir yetkili konfederasyon düşünün ki bir sendika düşünün ki bu kadar aciz, bu kadar basiretsiz. Kamu çalışanlarına enflasyon farkını dahi alamayan, enflasyon farkını masada bırakıp kalkan bir yetkili konfederasyonla karşı karşıyayız. Maliye Bakanı da oradaki toplu sözleşmeye sığınıyor. İşine geldiği zaman 'hakim, savcılara bin 150 lira ücret artışı yapacağız' diyor aynı hükümet yetkilisi. Akademisyenlere 850 lira zam yapılacak. Kararname gönderildi. Eyvallah yapılsın bizim sözümüz yok ama hakim ve savcılarla beraber akademisyenlerle beraber diğer kamu çalışanlarına bu zam niye yapılmasın, enflasyona yenik düştük."

Toplantı, Türk Sağlık-Sen Manisa Şubesi yöneticilerinin, Kahveci ve genel başkan yardımcıları Mustafa Genç, Ümit Turhan ve Abdurrahman Uysal'a plaket takdimiyle son buldu. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Önder Kahveci Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title