Haberler

Türk Sağlık Sen'den Emekli Maaşına Döner Sermaye Talebi

Gaziantep Türk Sağlık-Sen şube Başkanı Kemal Kazak, emekli maaşlarına döner sermaye gelirlerinin de yansıtılmasını talep etti.

Şube Başkanı Kemal Kazak, sendika binasında üyelerin de katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Van'da gerçekleştirilen toplantıda sağlık çalışanlarına düzenlemeler yapılacağı yönündeki haberleri hatırlatarak, sağlık çalışanların haklarının iyileştirilmesi yönünde atılacak her adımın olumlu karşılayacaklarını söyledi. Kazak, "Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, sağlık çalışanlarının haklarını iyileşitrilmesi ile ilgili olarak atılacak her adım bizim tarafımızdan olumlu karşılanmaktadır. Doktorlarımızın emekli aylıklarının artırılması bu anlamda sevindirici ve bize göre geç kalmış bir düzenlemedir" dedi.

Sadece doktorların değil tüm sağlık çalışanlarının emeklilikte gelir kaybı yaşadıklarını belirten Kazak, "Bu gelir kaybı tüm çalışanlarımızın sorunudur. Bunun içinde sendikamız olarak döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasını uzun zamandır talep etmekteyiz. Tüm çalışanların ortak sıkıntısı çözüme kavuşturmak varken bunu sadece doktorlarımız açısından değerlendirmeye alınması çok büyük bir vebaldir. Eğer bir müjde verilmek isteniyorsa, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve adil bir yıpranma yapı düzenlemesi gerekir. Ayrıca bütün çalışanlara kadro verilmelidir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, adil bir fiil hizmet zammı uygulaması ve bütün çalışanların kadroya geçirilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Davutoğlu Gaziantep 14 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title