Haberler

Türk Sağlık-Sen'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadınlara yönelik mobbing, şiddet ve cinayetlerin artarak sürdüğünü kaydetti.

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadınlara yönelik mobbing, şiddet ve cinayetlerin artarak sürdüğünü kaydetti.

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, artan şiddet ve cinayet ortamın olmasının, kadına yönelik şiddette alınan önlemlerin ve yapılan yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığının gösterge olduğunu ifade etti.

Tokur, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ülkemiz neredeyse her yeni güne dört bir tarafından kadınların feryadı ile başlamaktadır. Halbuki bizim medeniyetimiz annenin ayaklarının altına cenneti koyan, ülke yönetiminde Hakanın yanında hatuna da yer veren bir medeniyettir. Böyle bir kökten gelen, böyle bir medeniyetten beslenen bir toplumda bugün kadınların içinde bulundukları hal gerçekten bizim için çok acıdır. Biz ülkemizi ve milletimize bunun yakışmadığını düşünüyor ve toplumda kadına bakışın ve kadın algısının medeniyetimizle örtüşerek yeniden ortaya konulması gerektiğini düşünüyoruz.

Siyasetçilerden, iş dünyasına, yöneticilerden sokaktaki vatandaşa kadar herkesin üstüne düşen görevler olduğuna inanıyor ve herkesin sorumluluğunu yeterince getirmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Bu anlamda kamuda çalışan kadınların sorunlarının çözümü ve yaşadığı sıkıntıların giderilmesi içinde idarecileri ve hükümeti uyarıyoruz.

Kadın kamu çalışanları özelliklede sağlık alanında hizmet veren kadınlarımız en fazla şiddete ve mobbinge uğrayan, ötekileştirmeyle karşı karşıya kalanlardır.

Doğum ve süt izni ile ilgili düzenlemelerin bile uzunca bir süredir vaat olarak kaldığı, kreş ve lojman gibi eksikliklerin giderilmediği kadın çalışanların güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda çalışan kadınların yüzünün gülmesi mümkün değildir." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title